Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άδεια πόλη...

Άδεια είναι, σήμερα, Κυριακή 9 Αυγούστου 2009, η Θεσσαλονίκη. Τετράγωνα ολόκληρα πρέπει να περπατήσει κανείς για να βρει ανοικτό περίπτερο και να πάρει κυριακάτικη εφημερίδα, ή τσιγάρα. Κλειστά ακόμη και γνωστά "ντελίβερι" κι όσοι δουλεύουν τέτοια μέρα έχουν μείνει χωρίς καφέ!
Όπου φύγει – φύγει οι Θεσσαλονικείς. Από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής άρχισαν να εγκαταλείπουν την πόλη. Ήταν το προ-τελευταίο κύμα εκδρομέων, αφού θα ακολουθήσουν, την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 13 και 14 Αυγούστου 2009, και οι… τελευταίοι: Αυτοί που διάλεξαν να εκδράμουν μόνον για το τριήμερο, μαζί με όσους προτιμούν για διακοπές τις ήσυχες, τελευταίες, ημέρες του Αυγούστου.
Αυξημένη ήταν η κίνηση, από νωρίς την Παρασκευή, στα Αεροδρόμια, τα λιμάνια και τα τρένα, καθώς χιλιάδες εκδρομείς αναζητούν στιγμές χαλάρωσης δραπετεύοντας από τις πόλεις για να βρεθούν σε κάποια παραλία. Παρά τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, για βροχές καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακού αλλά και των επόμενων ημερών, η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο με αποκορύφωμα το τριήμερο για τον δεκαπενταύγουστο.
Τα νησιά είναι πρώτα στις επιλογές των εκδρομέων, με τους Θεσσαλονικείς να επιλέγουν για διακοπές κατά κύριο λόγο την Μυτιλήνη, την Πάρο, τη Σαντορίνη και τη Κρήτη. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Ο.Λ.Θ., στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τα πλοία τα οποία θα αναχωρήσουν, το Σαββατοκύριακο, έχουν 100% πληρότητα.
Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στα ΚΤΕΛ, όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση στις γραμμές για Κρήτη, Λευκάδα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Αθήνα, Πρέβεζα, Βόλο, Ηγουμενίτσα, όπως και για τη Χαλκιδική, τη Κατερίνη , τους Νέους Πόρους, την Καβάλα, την Ασπροβάλτα και το Σταυρό. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι των ΚΤΕΛ μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή, το κύμα εκδρομέων αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ κατά πάσα πιθανότητα στις περισσότερες γραμμές θα γίνουν περισσότερα τα δρομολόγια για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν, από χθες, η κίνηση και στα διόδια των Μαλγάρων. Κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας πέντε ταμεία ήταν ανοιχτά για να εξυπηρετήσουν τους εκδρομείς, ενώ το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσουν συνολικά ακόμα τέσσερα και στα δύο ρεύματα.
Με την αναμενόμενη αύξηση των εκδρομέων, το επόμενο Σαββατοκύριακό, λόγω και της Γιορτής της Παναγίας της Σουμελά, όπως σημειώνουν οι υπάλληλοι στα διόδια των Μαλγάρων, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, καθώς τα 9 συνολικά ταμεία που θα λειτουργήσουν δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τόσους εκδρομείς.
Πολλά αυτοκίνητα εγκατέλειπαν, από νωρίς, την πόλη και μέσω της Εγνατίας Οδού, ενώ σήμερα, από το πρωί, αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος δια της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, για τη Χαλκιδική.
Επί ποδός βρίσκεται από χθες και η τροχαία για την ασφαλή μετακίνηση όσων ταξιδεύουν μέσω των Εθνικών Δικτύων, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στο δρόμο προς Χαλκιδική στον οποίο αναμένεται να υπάρξουν πολλά μποτιλιαρίσματα.
Το πρωί και το μεσημέρι της Παρασκευής, άνδρες και γυναίκες της Διεύθυνσης Τροχαίας μοίραζαν φυλλάδια στους οδηγούς, με συμβουλές για ασφαλείς μετακινήσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: