Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Round 3rd: DionisisVsMichalis!

Τρίτος γύρος στην κόντρα του αναπληρωτή νομάρχη Θεσσαλονίκης, Διονύση Ψωμιάδη, με το νομαρχιακό σύμβουλο και ευρωβουλευτή των Οικολόγων – Πράσινων, Μιχ. Τρεμόπουλο. Το θέμα αναφέρθηκε στο νομαρχιακό συμβούλιο και τοποθετήθηκε και ο νομάρχης, Παν. Ψωμιάδης.
Το νομάρχη ρώτησε, για το επεισόδιο που καταγγέλλει ο κ. Τρεμόπουλος, ο νομαρχιακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Νομαρχία των Κινημάτων και της Οικολογίας», Στρ. Πλωμαρίτης. Κι ο κ. Ψωμιάδης απάντησε:
«Ενημερώθηκα από την πρώτη στιγμή για το συγκεκριμένο θέμα, όμως τώρα θεωρώ πως το ζήτημα της σχολικής στέγης είναι πολύ πιο σοβαρό από αυτό. Θεωρώ πως υπήρξαν υπερβολές και από τις δύο πλευρές, ακούστηκαν υπερβολικά πράγματα, όμως ότι έχουμε να πούμε θα το πούμε στο επόμενο νομαρχιακό συμβούλιο και όχι τώρα».
Στο θέμα της σχολικής στέγης κατέληξε, αρχίζοντας από το επεισόδιο και ο κ. Τρεμόπουλος: «Στη διάψευση των καταγγελιών μας για απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας που ειπώθηκαν μέσα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ο κ. Δ. Ψωμιάδης (καταφεύγοντας ως απόδειξη του εκνευρισμού και της αποτυχίας τους στις απειλές και στον φτηνό εθνολαϊκισμό) αναφέρεται και σε «καθυστερήσεις» που έχουμε «προκαλέσει ακόμη και για το φτιάξιμο των σχολείων». Εννοεί προφανώς την ανικανότητά του να διαχειριστεί την απομάκρυνση του αμιάντου από τα σχολεία, που μετά τις καταγγελίες μας είχε ως αποτέλεσμα να αναλάβει το έργο επιτυχώς ο ΟΣΚ. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό», είπε στην τοποθέτησή του ο κ. Τρεμόπουλος.
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, οι εκπρόσωποι τριών παρατάξεων στο νομαρχιακό συμβούλιο, Μιχάλης Τρεμόπουλος, Παντελής Κουκουλεκίδης και Στρατής Πλωμαρίτης, κάλεσαν τον αντινομάρχη Διονύση Ψωμιάδη να ζητήσει συγνώμη για όσα, όπως ανέφεραν, είπε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση στον κ. Τρεμόπουλο, έκαναν λόγο για απειλές του Δ. Ψωμιάδη, κατά της σωματικής ακεραιότητας του Μ. Τρεμόπουλου και κάλεσαν τη διοίκηση της νομαρχίας να λάβει θέση.
«Δεν τον απείλησα» απάντησε ο Διονύσης Ψωμιάδης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί

Ανθοέκθεση στην Πυλαία

Σε μια πολύχρωμη όαση μετατρέπει, κάθε χρόνο, ο δήμος Πυλαίας, τη συμβολή των οδών Κύπρου και Σταγειρίτη. Δημιουργεί, εκεί, την ετήσια Ανθοκομική Έκθεση. Για δέκα μέρες (το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα) η περιοχή της οδού Κύπρου πλημμυρίζει από φυτά, λουλούδια και διακοσμητικά για τον κήπο και τη βεράντα, τα οποία θα μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά οι πολίτες.Δεκάδες ανθοπαραγωγοί από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν ποικιλίες σπάνιων φυτών και λουλουδιών, που ευωδιάζουν το άρωμα της άνοιξης, καθώς και πολλά είδη εξοχής, όπως γλάστρες, κεραμικά δοχεία, έπιπλα για τον κήπο και μοντέρνα αξεσουάρ για την κηπουρική. Τα εγκαίνια έγιναν κάτω από βροχή, όμως,όπως βλέπετε, κανείς δεν πτοήθηκε... Φωτογραφία και κείμενο από το photoreportage.gr. Η φωτογραφία είναι της Σίσσης Βασιλειάδου.