Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η παράταξη Μπουτάρη για το έλλειμμα στο ταμείο

Κοινή στάση κρατούν, στο θέμα της υπεξαίρεσης χρημάτων, από το ταμείο του δήμου, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης. Με κοινή ανακοίνωσή τους, καλούν το δήμαρχο Θεσσαλονίκης να απαντήσει σε δύο ερωτήματα: πόσα χρήματα υπεξαιρέθηκαν και για ποιο λόγο δεν αντέδρασαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του δήμου. Χαρακτηρίζουν, δε, «ξέφραγο αμπέλι» το δήμο.
Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «όλες οι πλευρές της αντιπολίτευσης έθεσαν για πολλοστή φορά τα αμείλικτα ερωτήματα για τα απαράδεκτα που συμβαίνουν στα οικονομικά και τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης». Επισημαίνουν ότι η εισαγγελική έρευνα αφορά υπεξαίρεση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ποινικές διώξεις για κακουργηματικές πράξεις κατ εξακολούθηση και στέρηση φορολογικής ενημερότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης από την αρμόδια ΔΟΥ για ποσά που υπεξαιρέθηκαν και δεν αποδόθηκαν.
«Ο κ. Δήμαρχος όχι μόνο δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την κατάχρηση μαμούθ σε βάρος του δημόσιου χρήματος, αλλά αντίθετα απεκδύθηκε κάθε ευθύνης και εμφανίστηκε ως θύμα συνομωσίας «επίορκων υπαλλήλων» και των επιθέσεων της αντιπολίτευσης», τονίζεται στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Παν. Αβραμόπουλος, Ανδρ. Κουράκης, Τρ. Μηταφίδης και Γιάννης Μπουτάρης.
Οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι θέτουν τα εξής ερωτήματα:
«Πόσα τελικά είναι τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν κάτω από την μύτη του και με ποιόν τρόπο θα επιστρέψουν στα ταμεία του Δήμου;
Ποια εξήγηση δίνει για την «παντελή έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού στο Δήμο», όπως αναφέρει και το πόρισμα της επιθεωρήτριας που διενεργεί την έρευνα για την μαύρη τρύπα στα ταμεία του Δήμου»;
Οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι υποστηρίζουν ότι «η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να ανεχτεί την αδιαφάνεια και την καταστροφή πόρων που θα έπρεπε να αξιοποιούνται για την κάλυψη ζωτικών αναγκών της πόλης και των δημοτών. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο όμως είναι ότι εξακολουθεί να διαχειρίζεται τις τύχες της πόλης η διοίκηση του κ. Παπαγεωργόπουλου, που επί των ημερών της ο Δήμος έχει καταντήσει ξέφραγο αμπέλι».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί