Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έργα σε τρεις επαρχιακούς δρόμους

Τρία οδικά έργα αρχίζει η νομαρχία Θεσσαλονίκης. Σκοπεύει να βελτιώσει τους δρόμους από το Μελισσοχώρι στο Ωραιόκαστρο, από το Σταυρό προς την Ολυμπιάδα και τις δημοτικές οδούς Λαγκαδά-Βερτίσκου-Πολυδενδρίου.
Πιο συγκεκριμένα, τα έργα αφορούν:
1) τη συντήρηση της επαρχιακής οδού Μελισσοχωρίου-Ωραιοκάστρου
Το έργο, προϋπολογισμού 434.120 ευρώ, προβλέπει την ανακατασκευή υπόβασης, βάσης και οδοστρώματος σε διάφορα προβληματικά σημεία της οδού, καθώς και τον καθαρισμό τάφρων για την αποχέτευση της οδού και τη συντήρηση του οδοστρώματος με αντιολισθηρό τάπητα σε μήκος 1500 μέτρων. Επίσης, το έργο προβλέπει κατακόρυφη (μεταλλικά στηθαία και πινακίδες) και οριζόντια σήμανση (διαγράμμιση).
Η σχετική μελέτη έχει ολοκληρωθεί και το έργο έχει δημοπρατηθεί. Έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ΚΑΠ 2009 της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης και θα χρηματοδοτηθεί από δάνειο της υπηρεσίας από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
2) τη συντήρηση της 25ης Επαρχιακής Οδού Σταυρού-Όρια Νομού Θεσσαλονίκης (προς Ολυμπιάδα)
Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σπουδαιότητας και άμεσης υλοποίησης (βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης), συνολικού προϋπολογισμού 1.850.000 ευρώ. Το έργο προβλέπει εργασίες συντήρησης ασφαλτοτάπητα και βάσης-υπόβασης σε προβληματικές θέσεις της οδού, βελτίωση της στροφής, διαπλάτυνση μέρους της οδού, εξασφάλιση καταπτώσεων πρανών με πλέγματα και «γκανάιτ», κατασκευή τοιχίων προστασίας, ερεισμάτων και τάφρων απορροής ομβρίων, κατακόρυφης (τοποθέτησης μεταλλικών στηθαίων) και οριζόντιας σήμανσης.
Το έργο έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ΚΑΠ 2009 της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης και θα χρηματοδοτηθεί από δάνειο της υπηρεσίας από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
3) τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των επαρχιακών οδών Λαγκαδά-Βερτίσκου (11η και 12η) και της δημοτικής οδού Λαγκαδά-Πολυδενδρίου (11η).
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή της πρότασης χρηματοδότησης του έργου, προϋπολογισμού 735.000 ευρώ, από το ΕΣΠΑ.
«Θέλουμε δρόμους που επιτρέπουν την ασφαλή οδήγηση. Διεκδικούμε αποτελεσματικά. Ζητούμε και παίρνουμε κονδύλια από την κεντρική διοίκηση για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων του νομού μας», δήλωσε ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Μάλιστα, βρήκε την ευκαιρία να καταφερθεί, για άλλη μία φορά, κατά όσων δεν καλοβλέπουν τα σχέδιά του για να προχωρήσει σε δανεισμό ώστε να κατασκευάσει έργα. Έτσι, είπε ότι η νομαρχία θα συνεχίσει να διεκδικεί «κονδύλια για δρόμους, σχολεία, αθλητικά έργα, πολιτισμό, κόντρα σε όλους αυτούς που θέτουν συνέχεια εμπόδια στην πρόοδο και στην ανάπτυξη του τόπου μας, μόνο και μόνο για να νιώθουν την ικανοποίηση ότι χτυπάνε το Νομάρχη και τη διοίκηση της Νομαρχίας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί

Ανθοέκθεση στην Πυλαία

Σε μια πολύχρωμη όαση μετατρέπει, κάθε χρόνο, ο δήμος Πυλαίας, τη συμβολή των οδών Κύπρου και Σταγειρίτη. Δημιουργεί, εκεί, την ετήσια Ανθοκομική Έκθεση. Για δέκα μέρες (το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα) η περιοχή της οδού Κύπρου πλημμυρίζει από φυτά, λουλούδια και διακοσμητικά για τον κήπο και τη βεράντα, τα οποία θα μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά οι πολίτες.Δεκάδες ανθοπαραγωγοί από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν ποικιλίες σπάνιων φυτών και λουλουδιών, που ευωδιάζουν το άρωμα της άνοιξης, καθώς και πολλά είδη εξοχής, όπως γλάστρες, κεραμικά δοχεία, έπιπλα για τον κήπο και μοντέρνα αξεσουάρ για την κηπουρική. Τα εγκαίνια έγιναν κάτω από βροχή, όμως,όπως βλέπετε, κανείς δεν πτοήθηκε... Φωτογραφία και κείμενο από το photoreportage.gr. Η φωτογραφία είναι της Σίσσης Βασιλειάδου.