Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κόντρα για το έλλειμμα

Κρατάει χρόνια αυτή η κόντρα... Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και Χρύσα Αράπογλου είχαν και σήμερα την ευκαιρία να ανταλλάξουν δηλώσεις για το γνωστό θέμα της υπεξαίρεσης μεγάλου ποσού από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.
Την αφορμή έδωσε η κατάθεση του φερόμενου ως δράστη της κατάχρησης, πρώην υπαλλήλου του δήμου. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα, ο 45χρονος υπάλληλος φέρεται να υποστηρίζει πως, όσα έγιναν, ήταν εν γνώσει του δημάρχου και αντιδημάρχων κι ότι έγιναν με τη συνέργια τουλάχιστον επτά προϊσταμένων υπηρεσιών.
Με αφορμή τα δημοσιεύματα, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος δήλωσε: «Θα ντρέπονται σε όλη τους τη ζωή και αυτοί που διαρρέουν και αυτοί που προβάλουν τις δηλώσεις ανθρώπων, που έχουν παραδεχθεί την εγκληματική τους δράση, εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για να αποκομίσουν φθηνά πολιτικά και προσωπικά οφέλη. Δυστυχώς γι’ αυτούς οι Θεσσαλονικείς γνωρίζουν και πρόσωπα και πράγματα. Καλώ την Ελληνική Δικαιοσύνη να καθαρίσει το ταχύτερο δυνατόν την κόπρο του Αυγείου».
Να σημειωθεί ότι, την υπόθεση έστειλε στα δικαστήρια ο ίδιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος. Μάλιστα, με έγγραφό του, προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος ζητούσε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας.
Άμεση ήταν η αντίδραση της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια», Χρύσα Αράπογλου. «Η σημερινή δήλωση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το μεγαλύτερο αυτοδιοικητικό σκάνδαλο της χώρας προκαλεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης οργή και θλίψη», υποστήριξε η κ. Αράπογλου. Και πρόσθεσε:
«Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης που στη θητεία του δεν απέτρεψε την μετατροπή του Δήμου σε θερμοκήπιο σκανδάλων, που τα τελευταία δύο χρόνια και μετά τις αποκαλύψεις «απλώς παρατηρεί» το έργο της Δικαιοσύνης και των ελεγκτικών μηχανισμών , που μέχρι σήμερα δεν βρήκε τη δύναμη και το ηθικό ανάστημα να ζητήσει τουλάχιστον μια συγνώμη από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για την κλοπή του δημοσίου χρήματος, που συνεχίζει να αγνοεί την έννοια της πολιτικής ευθύνης, σήμερα έρχεται να ζητήσει και το λόγο από τον Τύπο που δημοσιοποιεί τα στοιχεία της έρευνας. Δυστυχώς ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Τρομάζουν με το φως και την αλήθεια. Οι Θεσσαλονικείς έχουν ήδη βγάλει τα συμπεράσματα τους. Πιστεύουμε πολύ σύντομα και η Δικαιοσύνη».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: