Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εθελοντές με... πτυχίο

Η απονομή των Πιστοποιητικών στους 31 Εθελοντές που παρακολούθησαν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης για τη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων και την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους», πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Μίκρας στο Πάρκο Πλαγιαρίου, την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009.
Ο Δήμαρχος Μίκρας Θεόδωρος Γκουστίλης τόνισε ότι «ο εθελοντισμός είναι ένα ζήτημα που αγγίζει όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας». Ευχήθηκε «να υιοθετήσουμε όλο και περισσότεροι την ιδέα του εθελοντισμού και να την κάνουμε τρόπο ζωής μας, με στόχο να οικοδομήσουμε μία πιο ανθρώπινη κοινωνία για εμάς και τις επόμενες γενιές». Υπογράμμισε ότι «ο Δήμος Μίκρας προωθεί και προγραμματίζει τη λειτουργία Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, μέσω του οποίου θα έχει τη δυνατότητα να συντονίζει δράσεις που αφορούν την τοπική κοινωνία».
Από την πλευρά του, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης υπογράμμισε ότι «εμείς στηρίζουμε τον εθελοντισμό, στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή και είμαστε δίπλα σε όλες τις εθελοντικές ομάδες, έχοντας παράλληλα μαζί με την Περιφέρεια και σχετικές αρμοδιότητες».
Ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Κοκκολάκης, υπογράμμισε ότι «στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δραστηριοποιούνται 60 εθελοντικές οργανώσεις, δηλαδή περίπου 5.000 εθελοντές, επιφορτισμένοι με το να διαφυλάσσουν τα περιαστικά δάση και τα αλσύλια της περιοχής». Ευχήθηκε «οι 31 εθελοντές του Δήμου Μίκρας να γίνουν πολύ περισσότεροι, μιας και ο εθελοντισμός είναι υπόθεση όλων μας».
«Η παρακολούθηση του προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Δια Βίου Εκπαίδευσης και στην ένταξη των Εθελοντών στο Μητρώο της Γ.Γ.Π.Π., παρέχοντας στους εκπαιδευθέντες τις απαραίτητες γνώσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και καθιστώντας τους ικανούς να αναπτύξουν δράσεις στην τοπική κοινωνία», υπογράμμισε η Αγάπη Κοσμίδου, υπεύθυνη του προγράμματος «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» Νομού Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευθέντες κατανοώντας την αξία της εθελοντικής προσφοράς, προχώρησαν στη δημιουργία του «Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μίκρας», με βασικές προτεραιότητες την ανάπτυξη δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, την ανάπτυξη κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων και τη συνεχή εκπαίδευση των τακτικών, αλλά και των νέων μελών του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί