Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παράδρομος θα δώσει λύση στο δρόμο προς τη Χαλκιδική;

«Μπάι – πας» στο οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης – Μουδανιών που το καλοκαίρι ασφυκτιά από τους χιλιάδες επισκέπτες της Χαλκιδικής επιχειρεί να κατασκευάσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε μια προσπάθεια να αποσυμφορήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο των θερινών μηνών.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για τη δημιουργία παράλληλου οδικού δικτύου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, από τον κόμβο Κ12 (όπου συνδέεται με την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης) μέχρι τον κόμβο της Θέρμης, σε μήκος 14 χιλιομέτρων.
Στο συγκεκριμένο διάστημα υπάρχουν κατά τμήματα κάποια οδικά μέρη ενώ θα απαιτηθούν επιπλέον απαλλοτριώσεις που υπολογίζονται σε 65 στρέμματα. Σύμφωνα με τη νομαρχία, το έργο θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού «εμφράγματος» που σημειώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς ο υπάρχον οδικός άξονας δέχεται μεγάλο τουριστικό κύμα από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Παράλληλα θα καταστεί ασφαλέστερη η πρόσβαση προς τη Χαλκιδική ενώ θα εξυπηρετηθούν οι μετακινήσεις και στην περιαστική ζώνη της Θεσσαλονίκης και τη Ζώνη Καινοτομίας.
«Το παράλληλο οδικό δίκτυο θα διευκολύνει ιδιαίτερα την κίνηση των οχημάτων που αυξάνεται κατακόρυφα από τις πρώτες ζέστες του καλοκαιριού μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου» αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Μπλετσογιάννης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το αποκορύφωμα της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανίων σημειώνεται από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ της Κυριακής, κατά την επιστροφή των εκδρομέων στη Θεσσαλονίκη. Αντίθετα η έξοδος των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου ξεκινά από την Πέμπτη και ολοκληρώνεται το Σάββατο με αποτέλεσμα η κίνηση να μοιράζεται.
Τα έργα, που θα διαρκέσουν έναν χρόνο, πρόκειται να υλοποιήσει το Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη χειμερινή περίοδο, οπότε ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι μειωμένος σε σχέση με το καλοκαίρι. Τα τμήματα του έργου που γειτνιάζουν με εκπαιδευτήρια θα γίνουν εκτός σχολικής περιόδου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί