Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με ένα ρεύμα για ένα μήνα η Μοναστηρίου

Κλείνει, από το πρωί της Τετάρτης 17 Ιουνίου 2009 και για έναν μήνα, το ρεύμα εξόδου της οδού Μοναστηρίου, στο τμήμα που βρίσκεται στο δήμο Ελευθέριου Κορδελιού. Η Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ Α.Ε.) θα διενεργεί εργασίες κατασκευής νέου δικτύου και η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε εκτροπές της κυκλοφορίας, στο τμήμα της οδού από τη συμβολή της με την οδό Μιαούλη ως το ύψος του χώρου φόρτωσης βυτιοφόρων της Ε.Κ.Ο.
Το συνολικό μήκος του δρόμου όπου θα γίνονται εργασίες πλησιάζει το ένα χιλιόμετρο(970 μέτρα). Οι εργασίες θα εκτελεστούν μόνο στο ρεύμα εξόδου της οδού Μοναστηρίου σε δύο διαφορετικές φάσεις και ειδικότερα:
Στην Α΄φάση θα γίνονται έργα από οδό Μιαούλη (σηματοδότης πριν την επιχείρηση κεραμοποιίας „Φιλίππου“) μέχρι 25 μέτρα πριν από τη συμβολή της με την οδό Νικηταρά(σηματοδότης προς Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης).
Στη Β΄ φάση θα γίνονται έργα από 25 μέτρα πριν από τη συμβολή της με την οδό Νικηταρά μέχρι το ύψος του χώρου φόρτωσης βυτιοφόρων της Ε.Κ.Ο.
Λόγω των ανωτέρω εργασιών θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα εξόδου των συγκεκριμένων τμημάτων της οδού Μοναστηρίου και στις καθέτους οδούς των τμημάτων αυτών. Επίσης, κατά τη Β΄ φάση των εργασιών θα απαγορευτεί η αριστερή στροφή των οχημάτων από το ρεύμα εισόδου της οδού Μοναστηρίου προς τις οδούς Νικηταρά-Κανάρη-Περιφερειακή Οδό.
Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τη διάρκεια των εργασιών θα γίνεται από το ρεύμα εισόδου της οδού Μοναστηρίου, που θα διαθέτει μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Ειδικότερα, κατά τη Β΄ φάση των εργασιών, η κίνηση από το ρεύμα εισόδου της οδού Μοναστηρίου προς την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα γίνεται μέσω του ρεύματος εισόδου της οδού Μοναστηρίου και της οδού Μιαούλη ή εναλλακτικά μέσω του ρεύματος εξόδου της οδού Μοναστηρίου και της οδού Μπότσαρη και αφού προηγηθεί κίνηση περιμετρικά του πρατηρίου υγρών καυσίμων που λειτουργεί πριν από τη συμβολή του ρεύματος εισόδου της οδού Μοναστηρίου με την οδό Μιαούλη.
Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι, σε επίκαιρα σημεία, θα διατεθούν ρυθμιστές τροχονόμοι για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας. Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς που θα κινηθούν στην περιοχή των έργων να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να μειώνουν ταχύτητα, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και τις ενδείξεις των πινακίδων σήμανσης και να χρησιμοποιούν έγκαιρα εναλλακτικά δρομολόγια.
Για την αποφυγή ταλαιπωρίας και κυκλοφοριακών συμφορήσεων προτείνεται η έγκαιρη χρησιμοποίηση εναλλακτικών διαδρομών. Ειδικότερα:
Για τους προερχόμενους από την εθνική οδό Θεσσαλονίκη-Έδεσσας, την Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Κιλκίς και την περιοχή της Ιωνίας που επιθυμούν να κατευθυνθούν προς το κέντρο της πόλης, η Τροχαία προτείνει να κινούνται μέσω της Εγνατίας Οδού, από τον ανισόπεδο κόμβο της Ιωνίας προς την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και τη νέα Δυτική Είσοδο της πόλης ή εναλλακτικά προς την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης.
Για τους προερχόμενους από το κέντρο της πόλης που επιθυμούν να κατευθυνθούν προς τις δυτικές περιοχές και μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν την οδό Μοναστηρίου, προτείνεται η κίνησή τους μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης ή εναλλακτικά μέσω της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης και της Εγνατίας Οδού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί