Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κορίτσια, ο στόλος!

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Ένα από τα μεγαλ
ύτερα αμερικανικά ελικοπτεροφόρα βρίσκεται από χθές στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το USA BATAAN, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή για συμμετοχή σε κοινή εκπαίδευση με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. 

Στο πλοίο -που μοιάζει περισσότερο με μικρή πολιτεία- επιβαίνουν 2.500 ναύτες και πεζοναύτες.Το αεροπλανοφόρο εντάχθηκε στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ το Σεπτέμβριο του 1997 σε ανάμνηση της αντίστασης των Αμερικανικών και των Φιλιππινέζικων στρατευμάτων στη Χερσόνησο Μπατάαν στις Φιλιππίνες στις αρχές του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου.


Στο πλοίο υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα πλωτά νοσοκομεία του κόσμου, δυναμικότητας 600 κλινών, με ειδική εντατική μονάδα με 22 κρεβάτια. Έχει συνολικά τέσσερα χειρουργεία πλήρως εξοπλισμένα.


Το πλοίο έχει μήκος 270 μέτρα και πλάτος 120. Στους 40,000 τόνους του μπορεί και μεταφέρει αεροπλάνα ,ελικόπτερα τανκ και αμφίβια οχήματα. Το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει να αναπτύσσει να διοικεί και να προσφέρει πλήρη υποστήριξη σε όλα τα στοιχεία μια εκστρατευτικής μονάδας 2,000 πεζοναυτών αποβιβάζοντας δυνάμεις στη ξηρά με ελικόπτερα αποβατικά σκάφη και αμφίβια οχήματα.Θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη έως και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.


Την ίδια ώρα το Κ.Κ.Ε.σε ανακοίνωση του αναφέρει: "Προσβολή για τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού της Θεσσαλονίκης η παρουσία του αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USS Bataan» στο λιμάνι της πόλης."

Οι φωτογραφίες είναι του Νώντα Στυλιανίδη από το photoreportage

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: