Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

339 γαϊδούρια σε τρεις μέρες

Όχι 10 ή 20, αλλά... 339 γαϊδάρους εντόπισε η Τροχαία Θεσσαλονίκης, να αδιαφορούν και να έχουν παρκάρει πάνω σε διαβάσεις, ή ράμπες αναπήρων, στη Θεσσαλονίκη. Κι όλα αυτά, μέσα σε τρεις ημέρες: Την Παρασκευή 19, το Σάββατο 20 και τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009. Την Κυριακή δεν έγιναν έλεγχοι, προφανώς επειδή οι τροχονόμοι δε θα προλάβαιναν να κόβουν κλήσεις, ή δε θα είχαν αρκετά μπλοκάκια να τους προλάβουν όλους!
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι, το βράδυ της Κυριακής, 21 Ιουνίου, τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ΠΑΝΩ στο πεζοδρόμιο άρχιζαν από μπροστά στο κτίριο της ΧΑΝΘ(!) και εκτείνονταν ως τη Βασ. Γεωργίου -στο σημείο που έχουν δημιουργηθεί οι εσοχές για παρκάρισμα. Από εκεί και ως το ύψος της Μαρτίου, απλά υπήρχαν διπλοπαρκαρισμένα! Και δε μιλάμε για κάποιους που πάρκαραν με τις δύο ρόδες στο οδόστρωμα και τις δύο στο πεζοδρόμιο, αφήνοντας αρκετό χώρο και στους πεζούς. Αλλά για όλους αυτούς που -ειδικά απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο- έκλεισαν το δρόμο στους πεζούς, παρκάροντας τα αυτοκίνητά τους ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΡΟΔΕΣ πάνω στο πεζοδρόμιο, αναγκάζοντας όσους κινούνταν πεζή να περπατούν στο οδόστρωμα, με κίνδυνο να παρασυρθούν από τα αυτοκίνητα που, εκείνη την ώρα, κατευθύνονταν από τη Βασ. Όλγας προς την Τσιμισκή!
Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία, στο τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο, Δευτέρα, εντοπίστηκαν 59 οδηγοί Ι.Χ. να έχουν παρκάρει πάνω σε πεζοδρόμια, 134 να κλείνουν διαβάσεις πεζών και -το χειρότερο- 50 να έχουν κλείσει ράμπες σε διαβάσεις ΑμεΑ! Άλλοι 96 εντοπίστηκαν να έχουν παρκάρει παράνομα.
Στους ελέγχους του τριημέρου εντοπίστηκαν -και τρεις από αυτούς παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο επειδή ήταν σκνίπα- 73(!)να οδηγούν υπό την επήρρεια αλκοόλ! Άλλοι 28 αδιαφόρησαν για το "κόκκινο" και πέρασαν ως... κύριοι, 12 κινήθηκαν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και 261 έτρεχαν σα παλαβοί, σε δρόμους που απαγορεύονταν.
Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσ/νίκης ανακοινώθηκε ότι η τροχαία, "αντιλαμβανόμενη πλήρως ότι οι συνθήκες μετακίνησης των πεζών στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, όπως και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις έχουν επιδεινωθεί, με αποτέλεσμα η κίνησή τους στα πεζοδρόμια και τους πεζοδρόμους να έχει γίνει δύσκολη υπόθεση -και για κάποιες κατηγορίες ανθρώπων εντελώς αδύνατη- λαμβάνει σειρά δράσεων και μέτρων, στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης ενός περιβάλλοντος ελεύθερης, απρόσκοπτης και ασφαλούς κυκλοφορίας των πεζών". Επισημαίνει, δε, ότι "η συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν τους πεζούς, απαιτεί τη συνεργασία πολλών Φορέων και Υπηρεσιών αλλά και την ταυτόχρονη αλλαγή νοοτροπίας από τους συμπολίτες μας, ώστε ο σεβασμός στα δικαιώματα των πεζών να είναι απόλυτος από όλους μας".
Το ερώτημα μετά από όλα αυτά είναι: Πόσοι από όλους αυτούς θα σβήσουν τις κλήσεις που τους επιδόθηκαν και -το χειρότερο- θα συνεχίσουν τις... μαγκιές;

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και η δημοτική αστυνομία γράφει και παίρνει πινακίδες στα αυτοκίνητα γύρω απο τα δικαστήρια εκει που ο δρόμος ειναι τόσο φαρδύς που παίζεις μπάλα. Ας πάνε στη Παπαναστασίου και σε άλλους δρόμους του κέντρου, εκεί οι οι γάιδαροι παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια και στις ράμπες αναπήρων και ας τους σηκώσουν και το αυτοκίνητο. Αλλά οι δημοτικοί σερίφηδες πάνε μεσημεριάτικα στα εύκολα, γύρω από τα δικαστήρια και αγνοούν τη Νίκης που λειτουργεί με μια λωρίδα λιγότερη σε ώρα αιχμής επειδή οι ανεγκέφαλοι ΓΑΔΑΡΟΙ σταματούν για λίγο στα καφέ για πλάκα ή να ξεφορτώσουν! Αυτά τα γαιδούρια να πάνε να πιάσουν και όχι στα εύκολα, εκεί που δεν εμποδίζεται ούτε ή κυκλοφορία πεζών ούτε η κυκλοφορία αυτοκινήτων.
Ο χρήστης ΤΣΑΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε…
Το θέμα είναι αν η αστυνόμευση θα είναι συνεχόμενη και επαρκής. 28 παραβιάσεις κόκινου σηματοδότη μπορούν να καταγράψουν σε δύο μόνο γύρους κάποιων κεντρικών φαναριών (πχ περιφερειακής και φοίνικα στο ύψος του νοσοκομείου ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ). Τα νούμερα που αναφέρθηκαν είναι αστεία μπροστά στο πραγματικό χάος των ελληνικών δρόμων και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης την οποία ζούμε καθημερινά. Και δεν μιλάμε για "γαϊδούρια" μόνο αλλά για πραγματικούς εγκληματίες που κυκλοφορούν ελεύθεροι και στην παραμικρή διαμαρτυρία που δέχονται αντιδρούν με ανεξέλεγκτο ελληνικό "τσαμπουκά". Μακάρι η αστυνόμευση από την Τροχαία να ήταν συνεχόμενη και αυστηρή...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί