Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπουτάρης κατά τραπεζοκαθισμάτων

Την απελευθέρωση των πεζόδρομων από τα τραπεζοκαθίσματα, που τοποθετούν παράνομα ορισμένοι υπεύθυνοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, ζήτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη». Κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησαν το μεσημέρι, τόνισαν πως οι πεζόδρομοι θα πρέπει να αποδοθούν στους πεζούς.
Η συνέντευξη δόθηκε στον πεζόδρομο της Ικτίνου, όπου τα τραπεζοκαθίσματα είναι αρκετά. Συμμετείχαν μέλη της παράταξης, αλλά και κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.
Ο επικεφαλής της παράταξης, Γιάννης Μπουτάρης, ενημέρωσε για την πρόταση που κατατέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων. Κατήγγειλε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλο, για "πλήρη αδιαφορία στο θέμα της κατάληψης των δημόσιων χώρων και της προβληματικής διέλευσης των πεζών".
Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Κουράκης ανέφερε ότι το θέμα της κατάληψης των δημόσιων χώρων από τραπεζοκαθίσματα αφορά ολόκληρη την πόλη, από το κέντρο –Ικτίνου, Π.Π. Γερμανού, Ζεύξιδος, πλατεία Αριστοτέλους, Λεωφόρο Νίκης- μέχρι την οδό Μαρία Κάλλας, Πλαστήρα, Αλ. Παπαναστασίου, Π, Συνδίκα. Υποστήριξε ότι η διοίκηση του Δήμου είναι υποχρεωμένη να προστατεύει τα συμφέροντα των αδύναμων ομάδων και όχι αποκλειστικά τα συμφέροντα των καταστηματαρχών. Όπως είπε, η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» δεν ζητά να κλείσουν τα μαγαζιά, αλλά να λειτουργούν με κανόνες σεβαστούς από όλους, ώστε να ξέρουμε όλοι τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά μας». Μάλιστα, είπε ότι η παράταξή τους σκοπεύει να απευθυνθεί στον εισαγγελέα. 
Αναφέρθηκε και στο συμβολισμό του να πραγματοποιηθεί η Συνέντευξη Τύπου μπροστά σε σχολείο της οδού Ικτίνου. Υπενθύμισε τις διεθνείς συμβάσεις που προστατεύουν το δικαίωμα των παιδιών. Τόνισε δε ότι το δικαίωμα της ελεύθερης, απρόσκοπτης και ανεμπόδιστης πρόσβασης των παιδιών στο σχολείο τους παραβιάζεται κατάφωρα, ειδικά στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, υποστήριξε ότι τα πρόστιμα που επιβάλλει ο Δήμος δεν επιλύουν κανένα πρόβλημα, διότι η καταβολή τους εν τέλει στο Δήμο δεν αποτελεί παρά μέρος των κερδών που αποκομίζουν οι καταστηματάρχες από την εκμετάλλευση αυτών των χώρων μετακυλύοντας, μάλιστα, το κόστος στους καταναλωτές. Μιλώντας προς τους γονείς είπε πως πρέπει κάποια στιγμή να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Έσπευσε, πάντως, να προσθέσει ότι η «Πρωτοβουλία» δεν είναι εχθρός των καταστηματαρχών είναι, όμως, διατεθειμένη να διασφαλίσει τον ελεύθερο χώρο για τα παιδιά, για τους πεζούς, για όλους τους πολίτες σε όποια περιοχή υπάρχει πρόβλημα.
Παρεμβάσεις έκαναν και εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί