Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με το ΕΣΠΑ τα νέα πάρκα

Στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Αναφοράς(ΕΣΠΑ), γνωστό και ως Δ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, σκοπεύει να εντάξει, ο δήμος Θεσσαλονίκης, την κατασκευή των υπόλοιπων πάρκων της παραλίας. Όπως ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Τρίτης 5 Μαΐου, ο Δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ήδη ο Δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει την αναγκαία βεβαίωση «Διαχειριστικής Επάρκειας» προκειμένου να εντάξει στο Ε.Σ.Π.Α. συγκεκριμένα έργα για την πόλη, που θα επιδοτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανάμεσα στα έργα αυτά έχει προταθεί και η Β΄ φάση της ανάπλασης της Νέας Παραλίας, μήκους 2,5 χιλιομέτρων, από τους Ναυτικούς Ομίλους έως το Λευκό Πύργο.
Πρόκειται για οκτώ νέα πάρκα, οι μελέτες των οποίων έχουν, ήδη, ολοκληρωθεί και προέχει η άντληση των σχετικών κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, εντός 2-3 μηνών θα δρομολογηθούν από τη Δημοτική Αρχή οι διαδικασίες προκήρυξης του διαγωνισμού για την κατασκευή του ζωτικού αυτού έργου που θα αναβαθμίσει ριζικά όλο το θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης.
Ήδη, έχουν παραδοθεί πέντε θεματικά πάρκα(από το μέγαρο Μουσικής έως τους Ναυτικούς Ομίλους). Στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Αναφοράς έχουν προταθεί ακόμη οι αναπλάσεις των παραδοσιακών αγορών του Ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης και περιοχών της Άνω Πόλης.
«Θα αλλάξουμε όλη την εικόνα του θαλάσσιου μετώπου της πόλης, δημιουργώντας τη Θεσσαλονίκη της νέας γενιάς», τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Στη φωτογραφία ένα από τα θεματικά πάρκα που, ήδη, έχουν παραδοθεί

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί