Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τουριστικό λεωφορείο θα... κόβει βόλτες στη Θεσσαλονίκη

Λεωφορείο του ΟΑΣΘ θα εκτελεί τουριστικό δρομολόγιο, από την 1 Ιουνίου 2009, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Θα επισκέπτεται μνημεία της πόλης και, με τον τρόπο αυτό, τουρίστες -αλλά και όσοι Θεσσαλονικείς το επιθυμούν- θα μπορούν, με μια βόλτα, να βλέπουν τα σημαντικά μνημεία της Θεσσαλονίκης.
Την ανακοίνωση της δρομολόγησης έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους, το μεσημέρι της Τρίτης 14 Απριλίου 2009. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΟΑΣΘ, με στόχο την τόνωση της τουριστικής αγοράς και την ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων της πόλης.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο θα δρομολογηθεί «πολιτιστική λεωφορειακή γραμμή» στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, με αφετηρία τον Λευκό Πύργο και με προγραμματισμένες στάσεις στα κυριότερα μνημεία της πόλης, όπως τα Ανάκτορα του Γαλερίου, την Καμάρα, τον Άγιο Δημήτριο, τη Ροτόντα, τα Βυζαντινά Τείχη, τον Πύργο Τριγωνίου, το Κουλέ Καφέ, τη Μονή Βλατάδων, τους Κήπους του Πασά, κ.ά.
«Πρόκειται για μια πολιτιστική διαδρομή 16 συνολικά στάσεις», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, «που θα ενισχύσει σημαντικά την τουριστική προβολή της πόλης, τη στιγμή μάλιστα που και η Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη δρομολόγηση μέχρι τέλους του χρόνου επτά λεωφορείων με κυκλική διαδρομή στα όρια του ιστορικού κέντρου της πόλης».
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίηκς συνεχάρη τον ΟΑΣΘ για την πρωτοβουλία του.
Να σημειωθεί ότι παρόμοιες τουριστικές λεωφορειακές γραμμές λειτουργούν σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (όπως το Λονδίνο) εδώ και πολλά χρόνια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί