Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παπαγεωργόπουλος: Η ύδρευση να πάει στα χέρια της Αυτοδιοίκησης

«Παραμένουμε πιστοί στη βασική μας γραμμή και ζητούμε να περάσει η ύδρευση και η αποχέτευση της πόλης μας στα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης». Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σχετικά με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Το θέμα κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τους εργαζόμενους της εταιρείας ύδρευσης να ζητούν τη στήριξη της διοίκησης του Δήμου. Το Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από πρόταση του Δημάρχου, ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο ζητά να περιέλθει η ΕΥΑΘ στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
«Η προηγούμενη κυβέρνηση πήρε από τα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης το νερό. Εμείς ζητούμε να περάσει η ύδρευση και η αποχέτευση στο Δήμο Θεσσαλονίκης.» Με τη φράση αυτή ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ξεκαθάρισε τη στάση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης απέναντι στην αποκρατικοποίηση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΥΑΘ οι οποίοι ζήτησαν τη συμπαράσταση του Δήμου Θεσσαλονίκης στο αίτημά τους για πάγωμα της ιδιωτικοποίησης. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρης Καπετανόπουλος παρουσίασε στο σώμα αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου παρελθόντων ετών οι οποίες προστάτευαν τη δημόσια λειτουργία του τότε Οργανισμού Ύδρευσης Θεσσαλονίκης.
Με την πρόταση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης συμφώνησε και η κ. Αράπογλου η οποία προσέθεσε ότι σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να προχωρήσει σε σειρά επαφών με τους αρμόδιους Υπουργούς για να επιτευχθεί η επιθυμητή λύση.
Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη τώρα», Αγάπιος Σαχίνης, ήταν ο μοναδικό Δημοτικός Σύμβουλος ο οποίος δε συντάχθηκε με το ψήφισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης και αντιπρότεινε την διαχρονική όπως είπε θέση του ΚΚΕ(να δημιουργηθεί πανεθνικός δημόσιος φορέας για τη διαχείριση των ανθρώπινων πόρων.
Είμαστε και θα είμαστε κοντά στους αγώνες των εργαζομένων δήλωσε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Σύμφωνος με την πρόταση του Δημάρχου ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος Θωμάς Ακριβόπουλος.
Το ψήφισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων προβλέπει την επαναφορά του ζητήματος σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και επανακαθορισμό των περαιτέρω κινήσεων του Δήμου. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΥΑΘ εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Αντί σχολίου, παραθέτω την προκήρυξη που βγάλαμε η Νομαρχιακή Κίνηση Θεσσαλονίκης Αριστερά! για το ζήτημα του νερού: Το αίτημα θα πρέπει να είναι η επανεθνικοποίηση της Ε.Υ.Α.Θ. Σε περίπτωση που δοθεί το νερό σε εταιρεία του Δήμου χωρίς περαιτέρω διασφαλίσεις, δύναται να μπει ιδιώτης μέσω μετοχών, οπότε θα καταλήξουμε πάλι στην ίδια κατάσταση. Και βέβαια για να έχουμε νίκη στον αγώνα μας, θα πρέπει το ζήτημα του νερού να ανοίξει στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι της Ε.Υ.Α.Θ. από κοινού με επιτροπές πολιτών, φορείς και κινήσεις της πόλης θα πρέπει να παλέψουν για ένα πανθεσσαλονικιώτικο ξεσηκωμό.
Πολατσίδης Φίλιππος, 6974 422418

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ Ε.Υ.Α.Θ.!
ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ, Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Ξεπουλάνε το νερό! Η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί το νερό, σε λίγο θα πουλήσει και τον αέρα που αναπνέουμε. Το νερό της Θεσσαλονίκης παραδίδεται για ένα «κομμάτι ψωμί» στην αμαρτωλή Suez.
Η Suez –παγκόσμιος βαρόνος του νερού– αφού βύθισε σε απόγνωση εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη, διψάει… και για Ελληνικό νερό.
Από το Παρίσι ως την Ατλάντα, την Μανίλα, την Βολιβία, την Αφρική και την Αγγλία, οι λαοί καταριούνται την Suez και όσους την υπηρετούν.
Οι μεγαλο-βαρόνοι του νερού, απ΄ όπου πέρασαν αύξησαν τα τιμολόγια έως και 150%, άφησαν τα δίκτυα στο έλεος του χρόνου, αδιαφόρησαν για την οικονομία του νερού δημιουργώντας τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα, υποβάθμισαν την ποιότητα του νερού σκορπώντας αρρώστιες. Πρώτιστο μέλημα τους ήταν το κέρδος.
Η Suez κόβει το νερό σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν (εφαρμόζει σύστημα παρόμοιο με την τηλεκάρτα). Οι κυβερνήσεις και τα κράτη που υπέγραψαν τις συμβάσεις αιχμαλωσίας, στέλνουν τις δυνάμεις καταστολής να χτυπήσουν τους διψασμένους του πλανήτη. Η παγκόσμια εμπειρία της δράσης της Suez είναι τραγικά αποκαλυπτική.
Αυτά επιχειρεί να επαναλάβει στην Ελλάδα η κυβέρνηση με πρώτο σταθμό το ξεπούλημα της Ε.Υ.Α.Θ. Οι κ.κ. Κόκκαλης και Μπόμπολας, συνεργάτες της Suez, περιμένουν στη γωνία για το μερίδιο τους.
Ο διαβόητος κ. Σκόδρας, με πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης και μεθοδευμένα βήματα, μέσα από οικονομικά σκάνδαλα και διώξεις εργαζομένων, οδήγησε την Ε.Υ.Α.Θ. στην απαξίωση.
Ξεπουλάνε το νερό για 70 εκατομμύρια ευρώ. Το κόστος της ζωής μας –του νερού–, είναι 50 ευρώ ανά Θεσσαλονικιό. Με πενήντα ευρώ ο καθένας μας θα αγοράζαμε την Ε.Υ.Α.Θ. Η κυβέρνηση έβγαλε σε πλειστηριασμό τη ζωή μας για 50 ευρώ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ::
Να πάρει πίσω η κυβέρνηση κάθε σχέδιο ξεπουλήματος της Ε.Υ.Α.Θ.
Επανεθνικοποίηση της Ε.Υ.Α.Θ.
Να πάρουν θέση καταδικάζοντας τη κυβέρνηση, ο νομάρχης κ. Ψωμιάδης, ο δήμαρχος κ. Παπαγεωργόπουλος και όλοι οι δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος. Σε αντίθετη περίπτωση είναι συνένοχοι του εγκλήματος που επιχειρείται.
Έξω η Suez από την Ε.Υ.Α.Θ. Το πάθημα εκατομμυρίων ανθρώπων του πλανήτη, να μας γίνει μάθημα.
Να απομακρυνθεί εδώ και τώρα ο κ. Σκόδρας.
Να πάψουν οι διώξεις των εργαζομένων στην Ε.Υ.Α.Θ.

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
ΑΓΩΝΑΣ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
Τηλ. επικοινωνίας : Μαριάννα Μπρεκάση (6938 096456)
Αποστόλης Χαραλαμπίδης (6946 122554)
Γιώργος Θεοδωρόπουλος (6977 034350) Φίλιππος Πολατσίδης (6974 422418)

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί