Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι συμβαίνει στο νομαρχιακό συμβούλιο;

Πρωτοφανής κόντρα έχει ξεσπάσει στο νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Το λάδι στη φωτιά έριξε ο... κανονισμός λειτουργίας του συμβουλίου, τον οποίο ψήφισε, στην προτελευταία συνεδρίαση, η πλειοψηφία, ενώ οι σύμβουλοι της μειοψηφίας είχαν αποχωρήσει. Η κόντρα συνεχίστηκε και στη συνεδρίαση της Δευτέρας 6 Απριλίου 2009 και θα έχει συνέχεια και σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου 2009, καθώς ο μεν νομάρχης Π. Ψωμιάδης εκδίδει ανακοίνωση στην οποία επιρρίπτει ευθύνες στην αντιπολίτευση και της καταλογίζει "αδιαφορία για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης για λόγους μικροκομματικούς", ενώ την ίδια στιγμή, παρατάξεις της αντιπολίτευσης ετοιμάζουν απάντηση δια συνεντεύξεως Τύπου.
Προηγήθηκε ανακοίνωση του νομαρχιακού συμβούλου Στρ. Πλωμαρίτη (επικεφαλής της παράταξης "Νομαρχία των Κινημάτων και της Οικολογίας), στην οποία ανέφερε τα εξής:
«Ένα διαρκές πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο το οποίο ξεκίνησε από την προηγούμενη συνεδρίαση και συνεχίζεται και σήμερα. Αφορά τον καινούριο κανονισμό λειτουργίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου τον οποίο ψήφισε μόνη της η παράταξη του Ψωμιάδη στην προηγούμενη συνεδρίαση και συνίσταται στην διαδικασία φίμωσης της φωνής της αντιπολίτευσης και του ελέγχου που είναι υποχρεωμένη από τον ρόλο της θεσμικά να κάνει. Για δεύτερη φορά, σήμερα, αποχώρησαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης από το Νομαρχιακό Συμβούλιο καταγγέλλοντας τον νομάρχη Ψωμιάδη και την παράταξή του για αυταρχισμό, φασισμό και αυθαιρεσία που δεν είναι δυνατόν να την ανεχτεί πλέον κανένας. Καλούνται οι πολίτες του νομού να πάρουν θέση σ` αυτό το φαινόμενο και να δώσουν την απάντησή τους».

Ακολούθησε η πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου της ίδιας παράταξης και η εξής ανακοίνωση του νομάρχη:
«Για μία ακόμη φορά, τρίτη τον τελευταίο καιρό, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν χωρίς σημαντικό λόγο από το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Ως διοίκηση της Νομαρχίας καταγγέλλουμε στο λαό της Θεσσαλονίκης αυτήν την προσχεδιασμένη πρακτική, που έχει ως στόχο την απαξίωση του κορυφαίου αντιπροσωπευτικού οργάνου στο νομό και τη δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος της παράταξής μας.
Με τρόπο αντίθετο στα δημοκρατικά ήθη και πέρα από κάθε νόμιμη διαδικασία, προσπάθησαν χθες υποκριτικά να επιβάλλουν συζήτηση για τον νέο κανονισμό ενώ είχαν αποχωρήσει στην προηγούμενη συνεδρίαση την ώρα που συζητιόταν το θέμα του κανονισμού! Είναι απαράδεκτο συγχρονισμένα και συστηματικά, για μικροκομματικούς λόγους, να αδιαφορούν για τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία της Θεσσαλονίκης αποχωρώντας από τις συνεδριάσεις. Επιπρόσθετα, για λόγους εντυπωσιασμού, να καταγγέλλουν τη διοίκηση που προσπαθεί να δώσει λύση σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη μας.
Να είναι βέβαιοι ότι με επικοινωνιακά κόλπα δεν κερδίζουν ούτε την εμπιστοσύνη των πολιτών ούτε και την ψήφο τους».

Ο επόμενος γύρος αναμένεται σήμερα...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί