Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνεδρίαση με απρόοπτα

Περιπετειώδης ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, της Πέμπτης 2 Απριλίου 2009. Αρχικά, έξω από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν συνδικαλιστές του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ. Στη συνέχεια οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αποχώρησαν.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ και οι συνδικαλιστές του ΕΚΘ σκόπευαν να εισέλθουν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, για να διαμαρτυρηθούν για τη βούληση της κυβέρνησης να βρει στρατηγικό επενδυτή για την εταιρία ύδρευσης-αποχέτευσης. Αυτό, όμως, δεν έγινε δυνατό, καθώς στην είσοδο του δημαρχείου υπήρχαν αστυνομικοί, οι οποίοι δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.
Στη συζήτηση που ακολούθησε στο δημοτικό συμβούλιο, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ζήτησαν να συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων και τα θέματα της απεργίας. Από τη διοίκηση του δήμου απάντησαν ότι το θέμα αυτό δε θα μπορούσε να απασχολήσει τη συνεδρίαση και τότε, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, επικαλούμενοι και το προηγούμενο περιστατικό, αποχώρησαν κι εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:
"Σήμερα όπως είναι γνωστό πραγματοποιήθηκε 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καθώς και στους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας. Παρά όμως την απεργία τη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης επέλεξε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα μεσημέρι.
Η συνεδρίαση αυτή θα έπρεπε να είναι αφιερωμένη στα τεράστια προβλήματα που συσσωρεύονται σε βάρος των εργαζομένων με την επίκληση της οικονομικής κρίσης.
Η διοίκηση του δήμου όμως δεν επέδειξε καμία διάθεση να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο τα τεράστια ζητήματα απολύσεων, της μείωσης προσωπικού, της μείωσης των μισθών και του πλήρους εξοβελισμού των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Άντ’ αυτού επέλεξε να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο υπό καθεστώς αστυνομοκρατίας , γεγονός απαράδεκτο για ένα κύτταρο της Δημοκρατίας , όπως πρέπει να είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σήμερα, «διέταξε» αστυνομικές δυνάμεις να βρεθούν στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου ώστε να μην επιτρέψουν σε συμπολίτες μας εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και των Σωματείων Εργαζομένων της ΕΥΑΘ να εισέλθουν στην αίθουσα συνεδριάσεων προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους για το μεγάλο πολιτικό ζήτημα της εκχώρησης του νερού της πόλης σε ιδιώτες και τα τεράστια ζητήματα που θα επιφέρει στο εργασιακό τους μέλλον.
Οι 4 δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλουμε:
Τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παράτυπη και τις αποφάσεις που θα λάβει άκυρες
Την αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομοκρατία που επέβαλλαν στο Δημαρχείο".
Την ανακοίνωση συνυπέγραψαν η Χρ. Αράπογλου εκ μέρους της παράταξης "Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια", ο Παν. Αβραμόπουλος για την παράταξη "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη"(ο Γ. Μπουτάρης ήταν απών), ο Αγ. Σαχίνης για την παράταξη "Θεσσαλονίκη Τώρα" και ο Τρ. Μηταφίδης για την παράταξη "Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας".


Η φωτογραφία είναι από παλιότερη κινητοποίηση στην είσοδο του Δημαρχείου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε