Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξήλωσαν 42 διαφημιστικές πινακίδες από την περιφερειακή

Ξήλωσε 42 παράνομες και επικίνδυνες διαφημιστικές πινακίδες από την εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι πινακίδες ήταν τοποθετημένες δίπλα, ακριβώς, στο οδόστρωμα και υπήρχε κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς, καθώς αποσπώνταν η προσοχή τους.
Αρχικά η απομάκρυνση των πινακίδων μεγάλου μεγέθους (τύπου «πίζα»)έγινε στην περιφερειακή οδό, στο ύψος της Ευκαρπίας, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων κάποια κομμάτια τους ξεκόλλησαν και υπήρχε κίνδυνος να βρεθούν στο οδόστρωμα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους διερχόμενους οδηγούς. Τότε, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητής, Γιώργος Τσιότρας, είχε δεσμευτεί ότι θα πραγματοποιούνταν αυτοψία και θα "κατέβαιναν" όσες πινακίδες κρίνονταν επικίνδυνες. Η αυτοψία έγινε από τη Διεύθυνση Ελέγχου Συντήρησης Εργων της Περιφέρειας και τις προηγούμενες τρεις μέρες ξηλώθηκαν 42 διαφημιστικές πινακίδες, που κρίθηκαν επικίνδυνες.
"Κανένας δεν μπορεί στο όνομα του κέρδους να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών. Επισημαίνω πως οι συγκεκριμένες πινακίδες ήταν επικίνδυνες σε ενδεχόμενους ισχυρούς ανέμους να πέσουν στο οδόστρωμα της περιφερειακής, ενός δρόμου με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο (διέρχονται περίπου 100.000 οχήματα ημερησίως) σε όλη τη διάρκεια της ημέρας», δήλωσε ο καθ. Γ. Τσιότρας.
Οι πινακίδες που απομακρύνθηκαν ήταν επίσης στην περιοχή της Ευκαρπίας, ανάμεσα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και τη συμβολή της περιφερειακής οδού με την οδό Λαγκαδά (αερογέφυρα Σταυρούπολης).
Σε ό,τι αφορά την προκήρυξη για την απομάκρυνση του συνόλου των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, που βρίσκονται δίπλα στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης σε όλο το μήκος της, ο κ. Τσιότρας, επισήμανε πως «στις 21 Απριλίου θα γίνει η δημοπρασία του συγκεκριμένου έργου, ώστε να σταματήσουμε πια την κατάσταση αυτή που επικρατεί στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης. Διασφαλίσαμε ύστερα από επίμονες προσπάθειες 200.000 ευρώ, προκειμένου να απομακρυνθούν όλες οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που βρίσκονται δίπλα στο δρόμο και απειλούν καθημερινά την ασφάλεια των πολιτών. Είμαστε αποφασισμένοι να καθαιρέσουμε όλες τις παράνομες πινακίδες που είναι δίπλα στο δρόμο και να μην επιτρέψουμε, σε συνεργασία με τις αρχές την επανάληψη του φαινομένου της εγκατάστασης τέτοιων κατασκευών στο εξής».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: