
Όπως αποκαλύφθηκε μόλις σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου 2009, μετά από 40 χρόνια, ούτε το τότε υπουργείο Δημοσίων Έργων και το μετέπειτα ΥΠΕΧΩΔΕ, ούτε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είχαν συντηρήσει ποτέ τη γέφυρα, από την οποία περνούν χιλιάδες Θεσσαλονικείς κάθε χρόνο. Χρειάστηκε να καταρρεύσει το στηθαίο, για να διαπιστωθεί, από τα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης, που ανέλαβε μόλις πριν έναν χρόνο την ευθύνη της γέφυρας, πόσο μεγάλη ήταν η ζημιά.
«Υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών και γι' αυτό προχωρήσαμε στο κλείσιμο της πεζογέφυρας. Κάποια πανό που κρεμάστηκαν προκάλεσαν τη ρίψη των κιγκλιδωμάτων, ευτυχώς όχι στην πλευρά του δρόμου, ειδάλλως ίσως να είχαμε και θύματα», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.
«Πρέπει να διατηρηθεί η γέφυρα, που έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της πόλης. Όφειλε να συντηρείται τακτικά, για να μην φτάσει τώρα σ’ αυτή την κατάσταση αποσύνθεσης. Κανένας δεν άγγιξε τη γέφυρα επί 40 χρόνια και πλέον ο δήμος ψάχνει τρόπο για να αντιμετωπίσει το θέμα», πρόσθεσε ο διευθυντής οδοποιίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Καμπαλαμπίδης.
Κι επειδή δει, δη, χρημάτων ω άνδρες Θεσσαλονικείς, κλείνει η γέφυρα, έως ότου βρεθούν τα χρήματα.
Σχόλια