Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H 25η Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη

Από το πρωί της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου γενικός σημαιοστολισμός στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Φωταγώγηση της πόλης τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου και μετάδοση από τους Ραδιοτηλεοπτικούς Σταθμούς πανηγυρικών προγραμμάτων.

Tρίτη, 24 Μαρτίου 2009
Πανηγυρικοί εορτασμοί στα Σχολεία, στον Δήμο Θεσσαλονίκης,στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ., στους Οργανισμούς,Τράπεζες και Επιχειρήσεις Δημοσίου.
Ώρα 11.00:Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού από αντιπροσωπείες μαθητών, παρουσία του Νομάρχη, του Δημάρχου και εκπροσώπων των Αρχών του Νομού, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ώρα 12.30: Στέψη ανδριάντων, προτομών και μνημείων των Ηρώων από τη μαθητιώσα νεολαία, παρουσία των Διευθυντών των οικείων σχολείων.
Ώρα12.30: Εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, παρουσία του Νομάρχη και του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009
Το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές θα διέλθουν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θούρια και εμβατήρια.
Ώρα 10.00: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στην οποία θα παραστούν οι Αρχές, οι Φορείς και ο λαός της πόλης.
Ώρα 10.45: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού από τους κ.κ.
Ώρα 11.15: Παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων με εθνικές ενδυμασίες, σπουδαστών, μαθητών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων και Ερυθροσταυριτισσών, Μακεδονομάχων καθώς και στρατιωτικών τμημάτων.(Ιδιαίτερες προσκλήσεις Νομαρχίας για το χώρο των επισήμων. Η προσέλευση των επισήμων μέχρι ώρα 11.00΄).
Ώρα 18.00: Πανηγυρικός εορτασμός στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η λέκτορας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Ελεωνόρα Σκουτέρη – Διδασκάλου με θέμα: «Έλληνές τινες πολεμήσαντες ανδρείως… φορούσι χαριέντως τον ερυθρούν πίλον, την χρυσοκέντητον εσθήτα και το πολυπτυχον έγκυκλον (φουστανέλλαν)».
Ώρα 19.00: Δεξίωση από τις Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. (Ιδιαίτερες προσκλήσεις Α.Π.Θ.)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί