Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η απάντηση του δημάρχου στην καταδίκη

"Η διοίκηση του δήμου Χορτιάτη κρίνεται, για την περιβαλλοντική της ευαισθησία, όχι από μεμονωμένα περιστατικά, αλλά από την διαχρονική της στάση και συγκεκριμμένα μέτρα". Αυτό απαντά ο δήμαρχος Χορτιάτη, Μιχ. Γεράνης, στην καταδίκη του, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε φυλάκιση 14 μηνών (η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα) για υποβάθμιση περιβάλλοντος.
Στη γραπτή ανακοίνωση που κυκλοφόρησε, ο κ. Γεράνης, "προς άρση κάθε πιθανής παρεξήγησης", όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, τονίζει:
Οι υπηρεσίες του δήμου Χορτιάτη γνώριζαν τη βλάβη και άμεσα κινητοποιήθηκαν για την αποκατάστασή της. Ωστόσο υπήρξε ολιγοήμερη καθυστέρηση στην πλήρη αποκατάσταση της βλάβης του αποχετευτικού αγωγού λόγω του χρόνου που απαιτείται για την έκδοση των σχετικών αδειών για τα έργα της παρέμβασής μας. Με την έκδοσή τους οι εργασίες ξεκίνησαν αμέσως, η βλάβη αποκαταστάθηκε και δεν προκλήθηκαν μόνιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Επιπροσθέτως η αυτοψία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Νομαρχίας αναφέρεται μόνο σε δυσοσμία και σε καμία περίπτωση για την πιθανή δημιουργία προβλημάτων στην υγεία των πολιτών.
Η διοίκηση του δήμου κρίνεται για την περιβαλλοντική της ευαισθησία όχι από μεμονωμένα γεγονότα αλλά από τη διαχρονική της στάση και τα συγκεκριμένα έργα και ενέργειες που έχει προωθήσει για την προστασία, ανάδειξη και αναβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής. Ενδεικτικό είναι πως επί της δικής μας θητείας λειτούργησαν για πρώτη φορά σταθμοί βιολογικού καθαρισμού.
Ο δήμαρχος Χορτιάτη, υπογραμμίζει ότι σέβεται την πρωτοβάθμια απόφαση της δικαιοσύνης αλλά εκφράζει τη βεβαίωση ότι "βάσει των νομικών στοιχείων και πραγματικών δεδομένων ότι θα δικαιωθούμε στο εφετείο".
Τέλος, διαπιστώνει ότι κάποιοι "σπεύδουν να αξιοποιήσουν μικροπολιτικά την πρωτοβάθμια απόφαση". Απευθυνόμενος σε αυτούς, υποστηρίζει πως "θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι πολίτες κρίνουν τις διοικήσεις τους βάσει της καθημερινής τους παρουσίας, του έργου, του ενδιαφέροντος και της αποτελεσματικότητάς τους".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί