Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναστάτωση από μια εγκύκλιο

Τα πάνω-κάτω έφερε στις δημαιρεσίες της Κυριακής 4 Ιανουαρίου 2009, μια εγκύκλιος. Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή, που έφθασε στους δήμους, από το υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης μόλις την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009, "ανεξαρτητοποιηθέντες ή διαγραφέντες δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν δικαίωμα εκλογής, αλλά ούτε και συμμετοχής στις διαδικασίες συγκρότησης προεδρείων, γιατί δε θεωρούνται σύμβουλοι ούτε της πλειοψηφίας ούτε της μειοψηφίας (σύμφωνα με το νέο κώδικα δήμων και κοινοτήτων, η διοικούσα παράταξη κάθε δήμου, αλλά και η αντιπολίτευση στο σύνολό της προτείνουν υποψηφίους για τα αξιώματα οι οποίοι στη συνέχεια εκτίθενται στην ετυμηγορία του σώματος).
Κι αν η εγκύκλιος σας φαίνεται σαφής, δείτε τι έγινε στην Καλαμαριά:
Η αντιπολίτευση, μετά την εκλογή στη θέση του προέδρου του Θεοδόση Μπακογλίδη, δεν πρότεινε κάποιον για την αντιπροεδρία. Έτσι αυτοπροτάθηκε ο παλιός τερματοφύλακας Γ. Μύρτσος, ο οποίος, όμως, έχει ανεξαρτητοποιηθεί. Εκλέχθηκε με... δύο ψήφους (τη δική του κι άλλη μία)! Η εκλογή του, όμως, είναι στον αέρα. Γραμματέας εξελέγη η Αγγελική Τσαπακιδου.
Επίσης, στον Άγιο Παύλο, με τις ψήφους της αντιπολίτευσης και μόνον, εξελέγη η αποχωρήσασα κ. Άννα Πλανοπούλου Παπακώστα. Ο κ. Πλανόπουλος αναμένεται να καταθέσει ένσταση, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Εκεί πρόεδρος εκλέχθηκε ο Γ. Καστανίδης, τον οποίο, όμως, κατήγγειλε για απρεπή συμπεριφορά σύσσωμη η αντιπολίτευση και οι δημοτικοί της σύμβουλοι... αποχώρησαν!
Στη Σταυρούπολη τα πράγματα μπλέχθηκαν ακόμη περισσότερο. Η πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος, Συλβάνα Καρασαββίδου, είχε γνωστοποιήσει εδώ και καιρό ότι θα απουσίαζε από τις δημαιρεσίες. Έτσι, την πρόσκληση για τη συνεδρίαση απέστειλε στους δημοτικούς συμβούλους ο δεύτερος σε σταυρούς, Στέλιος Κουτσονικόλας, ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί. Όταν, όμως, έφθασε η εγκύκλιος, ο κ. Κουτσονικόλας δεν ανέβηκε στο βήμα. Δεν ανέβηκε, όμως, ούτε Τάκης Θεοδοσιάδης, τρίτος σε σταυρούς, επειδή... απουσίαζε! Έτσι, ανέβηκε ο... τέταρτος σε σταυρούς, Β. Αναστασιάδης.
Για την ιστορία να πούμε ότι στη Σταυρούπολη εξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Παν. Κοντεσίδης, γραμματέας η Κ. Μαρταβακλή και αντιπρόεδρος ο Πρόδρ. Δαμάσκος.
Στα Πεύκα, οι Σ. Οικονόμου και Σ. Παπαγεωργίου ήταν οι σύμβουλοι που είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να διεκδικήσουν την αντιπροεδρία. Μόνον που -και οι δύο- έχουν ανεξαρτητοποιηθεί! Πληροφορήθηκαν για την εγκύκλιο πριν... μπουν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και, κατά τη συνεδρίαση, είπαν τα... χίλια μύρια κατά της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Ο Θ. Παπαθανασίου ήταν αυτός που εκλέχθηκε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πεύκων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί

Ανθοέκθεση στην Πυλαία

Σε μια πολύχρωμη όαση μετατρέπει, κάθε χρόνο, ο δήμος Πυλαίας, τη συμβολή των οδών Κύπρου και Σταγειρίτη. Δημιουργεί, εκεί, την ετήσια Ανθοκομική Έκθεση. Για δέκα μέρες (το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα) η περιοχή της οδού Κύπρου πλημμυρίζει από φυτά, λουλούδια και διακοσμητικά για τον κήπο και τη βεράντα, τα οποία θα μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά οι πολίτες.Δεκάδες ανθοπαραγωγοί από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν ποικιλίες σπάνιων φυτών και λουλουδιών, που ευωδιάζουν το άρωμα της άνοιξης, καθώς και πολλά είδη εξοχής, όπως γλάστρες, κεραμικά δοχεία, έπιπλα για τον κήπο και μοντέρνα αξεσουάρ για την κηπουρική. Τα εγκαίνια έγιναν κάτω από βροχή, όμως,όπως βλέπετε, κανείς δεν πτοήθηκε... Φωτογραφία και κείμενο από το photoreportage.gr. Η φωτογραφία είναι της Σίσσης Βασιλειάδου.