Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η προεδρία είναι γένους... θηλυκού

Άρωμα γυναίκας, εκ νέου, στην προεδρία του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου. Επανεξελέγη η Κατερίνα Ιπλικτσόγλου Υφαντίδου, της δημοτικής παράταξης Σύγχρονη Εποχή (του δημάρχου Νικ. Μπάτου), όπως και ο γενικός γραμματέας του συμβουλίου, Φώτης Παρπόρης.
Στη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, η οποία κατά τον νέο κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ανήκει στην αντιπολίτευση, εξελέγη ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πορεία», Δημήτρης Καρασαββίδης.
Στη δημαρχιακή επιτροπή ως τακτικά μέλη εξελέγησαν από τη διοικούσα δημοτική παράταξη ο Κώστας Βλάχος, ο οποίος θα είναι και ο πρόεδρος του οργάνου, ο Αντώνης Τσαμεσίδης, ο Σπύρος Σιταρίδης, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η Ελισάβετ Αναστασιάδου. Ως τακτικά μέλη στη δημαρχιακή επιτροπή εξελέγησαν ακόμη ο Ευάγγελος Κανταρτζής, μέλος της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» και ο Παντελής Τσακίρης, μέλος της παράταξης «Νέα Πορεία».
Αναπληρωματικά μέλη στη δημαρχιακή επιτροπή εξελέγησαν από τη διοικούσα παράταξη η Χρυσούλα Ανδρεάδου, ο Αστέριος Μπάτος και ο Πέτρος Αταμιάν. Σε ό,τι αφορά στην αντιπολίτευση αναπληρωματικά μέλη αναδείχθηκαν ο Γιώργος Μπάρμπας από τη «Νέα Πορεία» και η Ειρήνη Κέπετζη από την παράταξη «Όραμα Δημιουργίας».
Μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της Κυριακής 4 Ιανουαρίου 2009, του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, ήταν η εκλογή του νέου προεδρείου του οργάνου, αλλά και των μελών που θα απαρτίσουν τη δημαρχιακή επιτροπή.
Κατά τις δημαιρεσίες στο Ωραιόκαστρο επετεύχθη η πλήρης ομοφωνία των μελών του δημοτικού συμβουλίου, καθώς όλα τα πρόσωπα που προτάθηκαν για τις θέσεις ευθύνης τόσο από την πλευρά της διοίκησης όσο και από την πλευρά της αντιπολίτευσης εκλέχθηκαν με τις θετικές ψήφους και των 17 παρόντων δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί