Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στην ανθρώπινη αλυσίδα η "Πρωτοβουλία"


Την απομάκρυνση από το κέντρο της πόλης των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ και του Γ’ Σώματος Στρατού, ώστε να απελευθερωθούν οι εν λόγω χώροι και να δοθούν στους πολίτες, ζήτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», Γιάννης Μπουτάρης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Κουράκης.
Όπως ανακοίνωσαν, θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου, έξω από τον χώρο της ΔΕΘ, όπου διάφορες οργανώσεις σκοπεύουν να σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα.
Απαισιόδοξοι εμφανίστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», Γιάννης Μπουτάρης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Κουράκης, ως προς το ύψος των προβλεπόμενων εσόδων που θα έχει το 2009 ο δήμος Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, υποστήριξαν πως σε σχέση με τον περσινό προϋπολογισμό, το έλλειμμα του δήμου ανέρχεται στα 180 εκατ. ευρώ ενώ χαρακτήρισαν τον προϋπολογισμό για το 2009, αντιαναπτυξιακό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε