Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρωτοχρονιά με την... Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού διοργανώνει στις 31 Δεκεμβρίου, Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, εορταστικές εκδηλώσεις, με θέμα «Γιορτάζουμε με την αγορά στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης». Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πέντε κεντρικούς χώρους και γειτονιές της πόλης με την συνεργασία των Α, Δ και Ε Δημοτικών Διαμερισμάτων.
Το Συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης και ακόμη 10 συγκροτήματα λαϊκής και σύγχρονης ελληνικής και ξένης μουσικής, θα μεταφέρουν, σύμφωνα με την παράδοση που εδραίωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια, το μήνυμα αγάπης και ελπίδας, τονίζοντας το χαρούμενο κλίμα των ημερών και αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη και την στήριξη που προσφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε καλλιτέχνες και νέους ανθρώπους της πόλης.
Ταυτόχρονα, κλόουν, αγιοβασίληδες και ξυλοπόδαροι, θα μοιράζουν μπαλόνια στα παιδιά ενισχύοντας την εορταστική ατμόσφαιρα.
Στόχος όλων των εκδηλώσεων είναι να τονιστεί το χαρούμενο κλίμα των ημερών και η εορταστική όψη της πόλης, ενισχύοντας ταυτόχρονα την κίνηση στην κεντρική και τις συνοικιακές αγορές της πόλης.

Το πρόγραμμα:

Τσιμισκή και Ικτίνου (Α Δ. Διαμέρισμα) ώρα 12.00-15.00
1.Breathless
2.Jazz colours

Πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος του Βιβλιοπωλείου Ιανός (Α Δ. Διαμέρισμα) ώρα 12.00-15.00
1.Γιάννης Κυράτσος & Friends
2.Skelters
3.Viper Vikings

Πλατεία Αριστοτέλους-Εγνατία, στάση Επιμελητήρια, ώρα 12.00-15.00
1.Συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής Δήμου Θεσσαλονίκης
2.Βασίλης Καρακότας και οι μουσικοί του

Γρηγορίου λαμπράκη & Κλεάνθους-Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσλαονίκης (Δ Δ. Διαμέρισμα) ώρα 11.00-14.00
1.Νίκος Ιωακειμίδης, Χαρά Αγγελοπούλου, Βάγια Νάσση
2.Σοφία Αβραμίδου

Πάρκο Μηνά Πατρικίου (Ε Δ. Διαμέρισμα) ώρα 11.00-14.00
1.Γιάννη Λάκης
2.Climactirians

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε