Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χριστούγεννα στην Πυλαία

Διασκέδασαν με την ψυχή τους τα παιδιά στην εορταστική εκδήλωση του δήμου Πυλαίας, ενόψει Χριστουγέννων. Άλλα ντύθηκαν Καλικατζαράκια, άλλα ξωτικά, κάποια -τα κορίτσια- χιονούλες κι άλλα ευχούλες, ενώ δεν έλειψαν τα "αστεράκια και οι... απαραίτητοι νάνοι-βοηθοί του Άι-Βασίλη.
Ήταν όλα παιδιά των παιδικών σταθμών του δήμου Πυλαίας. Μαζί με μικρές μπαλαρίνες της παιδικής χορευτικής ομάδας κλασικού χορού, μετέφεραν όσους βρέθηκαν στην πλατεία του Δημαρχείου, στο μαγικό κόσμο του παραμυθιού και του ονείρου.
Την κατάλληλη στιγμή, ο Δήμαρχος Πυλαίας Βασ.Καρτάλης, πάτησε το διακόπτη και τα πολύχρωμα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου άναψαν. Την ίδια στιγμή, η Μαντολινάτα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η χορωδία και η μπάντα του Δήμου Πυλαίας, έψαλλαν κάλαντα, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια κι ευχήθηκαν: "Επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία".

H φωτογραφία είναι του Νώντα Στυλιανίδη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί

Ανθοέκθεση στην Πυλαία

Σε μια πολύχρωμη όαση μετατρέπει, κάθε χρόνο, ο δήμος Πυλαίας, τη συμβολή των οδών Κύπρου και Σταγειρίτη. Δημιουργεί, εκεί, την ετήσια Ανθοκομική Έκθεση. Για δέκα μέρες (το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα) η περιοχή της οδού Κύπρου πλημμυρίζει από φυτά, λουλούδια και διακοσμητικά για τον κήπο και τη βεράντα, τα οποία θα μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά οι πολίτες.Δεκάδες ανθοπαραγωγοί από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν ποικιλίες σπάνιων φυτών και λουλουδιών, που ευωδιάζουν το άρωμα της άνοιξης, καθώς και πολλά είδη εξοχής, όπως γλάστρες, κεραμικά δοχεία, έπιπλα για τον κήπο και μοντέρνα αξεσουάρ για την κηπουρική. Τα εγκαίνια έγιναν κάτω από βροχή, όμως,όπως βλέπετε, κανείς δεν πτοήθηκε... Φωτογραφία και κείμενο από το photoreportage.gr. Η φωτογραφία είναι της Σίσσης Βασιλειάδου.