Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μέρα... παραιτήσεων!

Δυο παραιτήσεις είχαμε, την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008, από το νομαρχιακό και το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Πρώτη παραιτήθηκε η Εύα Τσουρέκα από το νομαρχιακό συμβούλιο. Ακολούθησε η παραίτηση του Μιχ. Ζορπίδη, από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Το πρωί, έγινε γνωστό, με δελτίο τύπου της νομαρχίας Θεσσαλονίκης (το οποίο μπορείς να διαβάσεις με κλικ εδώ) ότι η Εύα Τσουρέκα παραιτήθηκε από νομαρχιακή σύμβουλος της παράταξης "Δύναμη για τη Νομαρχία" (με επικεφαλής τον Παν. Ψωμιάδη και τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας). Η κ. Τσουρέκα παραιτήθηκε λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων μακριά από την αγαπημένη της Θεσσαλονίκη (είναι συμπαρουσιάστρια του Γρηγ. Αρναούτογλου στην πρωινή εκπομπή του Mega "Όμορφος Κόσμος το Πρωί").
Σε επιστολή της, η Εύα Τσουρέκα τονίζει: «Επειδή ακλόνητη πεποίθησή μου παραμένει πως ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού οφείλει να δίνει καθημερινά το παρών στα δρώμενα του τόπου του, να συμμετέχει ενεργά, να προτείνει λύσεις, να αφουγκράζεται τα προβλήματα των πολιτών, να αγωνίζεται και να προσπαθεί, κάτι που είναι αδύνατο να εφαρμόσω υπό τις παρούσες συνθήκες, υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση της νομαρχιακής συμβούλου, με τη βεβαιότητα πως θα κατανοήσετε σε απόλυτο βαθμό τις θέσεις και τις ανησυχίες μου».
Τη θέση της στο νομαρχιακό συμβούλιο καταλαμβάνει ο α΄επιλαχών στο συνδυασμό «Δύναμη για τη Νομαρχία» κ. Βασίλειος Κανάκας, γνωστός για τους αγώνες του υπέρ των αγροτών της Θεσσαλονίκης.
Το βράδυ ανακοινώθηκε η παραίτηση του κ. Ζορπίδη. Την ανακοίνωσε ο ίδιος ο επιχειρηματίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Όπως είπε, τα συμφέροντα του Επαγγελματικού Επιμελητήριου, στο οποίο προεδρεύει, έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του δήμου Θεσσαλονίκης.
Την αναγγελία δέχτηκε, χωρίς αντίδραση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασ. Παπαγεωργόπουλος. Δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων σηκώθηκαν και του έδωσαν το χέρι.
"Είμαστε 18 χρόνια μαζί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία, από εδώ και στο εξής", δήλωσε ο Ν. Τσαρούχας, ο οποίος, εκείνη την ώρα, εκτελούσε χρέη προεδρεύοντος του συμβουλίου (ο "ισόβιος" πρόεδρος Σωτ. Καπετανόπουλος είχε εξέλθει, για λίγο, της αιθούσης).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί

Ανθοέκθεση στην Πυλαία

Σε μια πολύχρωμη όαση μετατρέπει, κάθε χρόνο, ο δήμος Πυλαίας, τη συμβολή των οδών Κύπρου και Σταγειρίτη. Δημιουργεί, εκεί, την ετήσια Ανθοκομική Έκθεση. Για δέκα μέρες (το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα) η περιοχή της οδού Κύπρου πλημμυρίζει από φυτά, λουλούδια και διακοσμητικά για τον κήπο και τη βεράντα, τα οποία θα μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά οι πολίτες.Δεκάδες ανθοπαραγωγοί από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν ποικιλίες σπάνιων φυτών και λουλουδιών, που ευωδιάζουν το άρωμα της άνοιξης, καθώς και πολλά είδη εξοχής, όπως γλάστρες, κεραμικά δοχεία, έπιπλα για τον κήπο και μοντέρνα αξεσουάρ για την κηπουρική. Τα εγκαίνια έγιναν κάτω από βροχή, όμως,όπως βλέπετε, κανείς δεν πτοήθηκε... Φωτογραφία και κείμενο από το photoreportage.gr. Η φωτογραφία είναι της Σίσσης Βασιλειάδου.