Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου για τις γιορτές

Στους εορταστικούς ρυθμούς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα αρχίσει να κινείται από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η πόλη του Ωραιοκάστρου.
Η καθιερωμένη εκδήλωση του Δήμου Ωραιοκάστρου για την υποδοχή των Χριστουγέννων, υπό τον τίτλο «Αγγέλων Έλευσις», πραγματοποιείται το προσεχές Σάββατο 13 Δεκεμβρίου. Κατά την παράδοση όλων των προηγούμενων ετών, επίκεντρο της χριστουγεννιάτικης γιορτής θα είναι το «Κονταξοπούλειο» δημοτικό γυμναστήριο.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7.00 το απόγευμα με τη φωταγώγηση από τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Νικόλαο Μπάτο του χριστουγεννιάτικου δέντρου, το οποίο κυριαρχεί στον αύλειο χώρο του «Κονταξοπούλειου», καθώς και συνολικά του εορταστικού διακόσμου της πόλης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παιδικές χορωδίες θα ψάλουν τα κάλαντα και ομάδες μαθητών θα παρουσιάσουν χριστουγεννιάτικα δρώμενα. Ξεχωριστή ατμόσφαιρα αναμένεται να δημιουργήσει η παρουσία 40 Αϊ – Βασίληδων, οι οποίοι θα προσφέρουν πλούσια δώρα σε όλα τα παιδιά.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι αγάπης
Στο μεταξύ, ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, θα στείλουν ο Δήμος Ωραιοκάστρου, ο τομέας Κοινωνικής Πολιτικής και τα τμήματα κατασκευής κοσμήματος και ζωγραφικής –παιδικά και ενηλίκων- οργανώνοντας χριστουγεννιάτικο παζάρι, υπό τον τίτλο «Οι κουμπαράδες της αγάπης».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 8.00 το απόγευμα, στον χώρο του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου, τα μέλη των τμημάτων κατασκευής κοσμήματος και ζωγραφικής του Δήμου θα προσφέρουν τις δημιουργίες τους για την ενίσχυση διαφόρων κοινωνικών συλλόγων.

Εβδομάδα αγάπης
Ο Δήμος Ωραιοκάστρου, άλλωστε, έχει ανακηρύξει σε εβδομάδα αγάπης την περίοδο από την Κυριακή 14 έως και την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου. Μέσα σε αυτό το διάστημα, στον χώρο του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου, συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση κοινωνικών συλλόγων και φορέων.
Τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται είναι τα ακόλουθα:
>> Τρόφιμα (ζάχαρη, αλεύρι, ζυμαρικά, μπισκότα, λάδι, τυροκομικά, όσπρια, καφές, σοκολάτες, καραμέλες, κατεψυγμένα τρόφιμα)
>> Αναψυκτικά – χυμοί
>> Παιδικά εσώρουχα (κάλτσες, φανελάκια)
>> Είδη βιβλιοπωλείου (σχολικά, βιβλία, στυλό, μολύβια)
>> Απορρυπαντικά, είδη καθαριότητας, είδη υγιεινής, πετσέτες.
Οι υποστηριζόμενοι κοινωνικοί φορείς
Οι δύο εκδηλώσεις κοινωνικής ευαισθησίας του Δήμου Ωραιοκάστρου οργανώνονται για την ενίσχυση των σκοπών:
>> Του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη»
>> Του Συλλόγου Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «Στοργή»
>> Του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης
>> Του Ελληνικού Παιδικού Χωριού
>> Της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου «Ελπίδα»
>> Της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «Άρσις»
>> Της Τράπεζας Τροφίμων του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε