Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χριστούγεννα στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, στις 18.00
-Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙ Ο ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ
-ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΣΛΟΥΡΠ: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ
Η Ελευθερία Μπάκα, θεατρολόγος-συγγραφέας, μαζί με τα παιδιά του Θεατροχώρου «Θεατροφωλιά», θα παρουσιάσουν τα θεατρικά έργα της «Ο Αη Βασίλης κι ο γκρινιάρης βασιλιάς» και «Περιπέτειες του ντετέκτιβ Σλουρπ: το μυστήριο της κλοπής του μενταγιόν».
Είσοδος Ελεύθερη
Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, στις 19.00
ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ
Η Σοφία Μελιγκοπούλου, μουσικός-συγγραφέας, μαζί με την ομάδα του Θεατρικού Εργαστηρίου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα παρουσιάσουν μια χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση, ανεβάζοντας το έργο της «Το δώρο του Αη Βασίλη».
Υπεύθυνη Θεατρικού Εργαστηρίου: Σοφία Μελιγκοπούλου.
Είσοδος Ελεύθερη
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, στις 19.00
Ο ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ
Το Σύνολο «Μουσικό Παραμύθι», που αποτελείται από τους μουσικούς Ιωάννα Βαφειάδου, Όλγα Δαναηλίδου, Αλκέτα Νάτσο, Αθανασία Παναγιώτου και Μαρία Χρίστοβα, θα παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο πρόγραμμα μύησης των παιδιών στον κόσμο της κλασικής μουσικής, παρέα με καλικαντζάρους και νόστιμα χριστουγεννιάτικα γλυκά.
Είσοδος Ελεύθερη
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, στις 10.00
ΕΚΘΕΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
Οι μαθητές των Εικαστικών Εργαστηρίων που λειτουργούν στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, με την καθοδήγηση των υπεύθυνων των τμημάτων τους, θα δημιουργήσουν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες κάρτες και άλλες κατασκευές και θα στήσουν τη δική τους έκθεση που θα λειτουργήσει στο Κέντρο μας από 20-12-2008 έως 7-1-2009.
Υπεύθυνοι Τμημάτων: Ελεονώρα Μπαμπανάτσα, Ελένη Πάλλη, Παπαδόπουλος Βασίλης, Αλεξάνδρα Μόζα.
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, στις 19.00
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ
Η Λίτσα και η Χριστίνα Μπήτιου, θα παρουσιάσουν παράσταση κουκλοθεάτρου, με το κλασικό παραμύθι «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε διασκευή του Μιχάλη Χατζάκη. Την κατασκευή των σκηνικών και των κούκλων έκανε η Λίτσα Μπήτιου.
Είσοδος Ελεύθερη
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, στις 09.00
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ
Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σας μαθαίνει σκάκι», θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο τουρνουά σκακιού, στο οποίο θα συμμετέχουν τα παιδιά των Τμημάτων Σκακιού του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου. Θα ακολουθήσει απονομή επάθλων και αναμνηστικών διπλωμάτων.
Υπεύθυνοι Τμημάτων: Στέλιος Μιμίκος, Κώστας Τοπαλίδης, Αριστείδης Ψάλτης.
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, στις 10.00 και 12.00
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ
Η Ελευθερία Μπάκα, θεατρολόγος-συγγραφέας, θα παρουσιάσει το έργο της «Το μυστήριο με την απαγωγή του Αη Βασίλη» στους μαθητές του 10ου Ειδικού Σχολείου Βαρηκόων Θεσσαλονίκης, καθώς και στους μαθητές του 12ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου που λειτουργεί στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Από 20 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου στο φουαγιέ του Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα λειτουργήσει έκθεση με έργα των μαθητών των παραπάνω Ειδικών Σχολείων αλλά και με έργα των μαθητών του 5ου Ειδικού Νηπιαγωγείου και 9ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου που λειτουργούν στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Υπεύθυνοι δάσκαλοι: Ρούλα Αντωνοπούλου, Βούλα Μηνασίδου, Βαγγέλης Τασιόπουλος, Κωνσταντίνος Φρειδερίκος, Χριστίνα Σαμολαδά, Εύη Μητροπούλου, Αγγελική Αγαλιάδου.
Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, στις 19.00
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΜΑΝΤΡΑΚΟΥΚΟΣ
Ο Γιάννης Χατζής, καραγκιοζοπαίκτης, θα παρουσιάσει την παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης και ο καλικάντζαρος Μαντρακούκος», που βασίζεται στη χριστουγεννιάτικη λαογραφική μας παράδοση.
Είσοδος Ελεύθερη
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 :
Σάββατο 3 Ιανουαρίου, στις 19.00
ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΜΠΕΛΑΔΕΣ
Ο Γιάννης Χατζής, καραγκιοζοπαίκτης, θα παρουσιάσει την παράσταση θεάτρου σκιών «Καλικαντζαρομπελάδες», που βασίζεται στη χριστουγεννιάτικη και πρωτοχρονιάτικη λαογραφική μας παράδοση.
Είσοδος Ελεύθερη
Κυριακή 4 Ιανουαρίου, στις 19.00
ΤΑ ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ
Ο Παναγιώτης Κούλελης, μουσικός-καλλιτέχνης θεάτρου σκιών, θα παρουσιάσει το λαϊκό παραμύθι «Τα αινίγματα του γίγαντα». Ο γίγαντας, ο γέρος, η γριά, ο βασιλιάς και ο μάστοράς του, θα ζωντανέψουν στη σκηνή από τον καλλιτέχνη, με την τεχνική του θεάτρου σκιών.
Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε