Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ψηφιακός δήμος!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη σημερινή καθιερωμένη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε στο έργο «Γεωγραφικών πληροφοριών μέσω διαδικτύου» που ήδη λειτουργεί μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης www.thessalonikicity.gr προσφέροντας τις παρακάτω εφαρμογές:
  1. Γενικές πληροφορίες πόλης – Ηλεκτρονικός οδηγός πόλης.
  2. Πολεοδομικές παράμετροι – Πληροφορίες όπως όροι δόμησης και χρήσεις γης.
  3. Πληροφορίες περί των Διαταγμάτων Ρυμοτομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.
  4. Πληροφορίες όλων των Πράξεων Τακτοποίησης του Δήμου Θεσσαλονίκης.
  5. Πληροφορίες σχετικά με τις Πράξεις Εφαρμογής στις περιοχές επεκτάσεων του Σχεδίου Πόλης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εξυπηρετήσει τον απλό πολίτη και τους ιδιώτες τεχνικού (πολ. Μηχανικούς, αρχιτέκτονες, τοπογράφους) καθώς και τις τεχνικές υπηρεσίες, όχι μόνο του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων φορέων όπως πολεοδομία, νομαρχία, περιφέρεια, Οργανισμός Ρυθμιστικού, κ.ά.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Τοπογραφίας του Δήμου Θεσσαλονίκης Χρήστο Φωκυλίδη, το έργο υπάγεται στο Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της «Κοινωνίας της Πληροφορικής» του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 80% και από Εθνικούς πότους κατά 20%.
Το παραπάνω σύστημα GIS είναι ένα εν δυνάμει σύστημα το οποίο θα
ανανεώνεται, θα επεκτείνεται και θα επικαιροποιείται σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: