Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένας παράδεισος στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Υδρόφιλα φυτά ξεπροβάλλουν μέσα από λίμνες, ευωδιαστές τριανταφυλλιές γεμίζουν αρώματα το χώρο, μαζί με αρωματικά φυτά της Ανατολής, καλαμιές σείονται στο φύσημα του ανέμου, μονοπάτια σε οδηγούν σε γωνιές μαγευτικές, ποδηλατόδρομοι βοηθούν τους πολίτες να μετακινούνται πιο εύκολα. Κι όλα αυτά, στην... παραλία της Θεσσαλονίκης.
Ο επισκέπτης της νέας παραλίας βρίσκεται, πλέον, σε έναν παράδεισο. Οι μικροί μπορούν να παίζουν στους παιδότοπους, οι έφηβοι να αθληθούν στα γήπεδα τένις, μπάσκετ και σκέιτμπορντ, οι μεγαλύτεροι να περπατήσουν ανάμεσα στα λουλούδια και τις λίμνες. Ακόμη και τα κατοικίδια έχουν το δικό τους χώρο.
Το αναπλασμένο πάρκο της Νέας Παραλίας, που εγκαινιάστηκε, χθες, από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Εκτείνεται από το Μέγαρο Μουσικής έως τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, σε μια απόσταση περίπου ενάμισι χιλιομέτρου και, πραγματικά, δίνει μια άλλη όψη στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.
«Είναι μία από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου» είπε ο κ. Παπαγεωργόπουλος και κάλεσε τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργο Τσιότρα, να εντάξει στην τέταρτη προγραμματική περίοδο την κατασκευή άλλων εννέα θεματικών πάρκων στην νέα παραλία σε μια απόσταση μήκους 2,5 χιλιομέτρων, από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο μέχρι τον Λευκό Πύργο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το έργο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε τρία χρόνια.
Για συλλογική δουλειά έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος αρχιτεκτονικού Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.
Το βράδυ της Τετάρτης 29 Οκτωβρίου 2008, παραδόθηκαν στο κοινό πέντε θεματικά πάρκα:
  • Ο κήπος της Μουσικής(κοντά στο Μέγαρο Μουσικής), όπου κυριαρχεί μια γραμμική δεξαμενή νερού που θα φιλοξενεί υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις
  • Ο κήπος του Νερού(φωτογραφία 1), όπου δεσπόζει μια μεγάλη επιφάνεια νερού με καταρράκτη που καθιστά έντονη την ηχητική παρουσία του υδάτινου στοιχείου
  • Ο κήπος της Μνήμης περιλαμβάνει πλήθος αρωματικών φυτών που «ξυπνούν» θύμησες από τη Θεσσαλονίκη μιας άλλης, ρομαντικής, εποχής
  • Ο κήπος των Ρόδων, με δεκάδες τριανταφυλλιές
  • Ο κήπος του Ήχου, όπου ο επισκέπτης μπορεί να ακούσει τον άνεμο να περνά μέσα από τις καλαμιές και τα υψίκορμα δέντρα.
Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική από το παραδοσιακό συγκρότημα του Δήμου Θεσσαλονίκης και χορό από το τμήμα Ελληνικών Χορών του Δήμου Θεσσαλονίκης και τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Κέντρου Νέων Μαλγάρων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευαγγελισμού και του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Τριανδρίας, αλλά και ροκ συναυλία, με τον Νίκο Ιωακειμίδη, δημιουργό του συγκροτήματος Μάσκες και την Χαρά Αγγελοπούλου, πρόγραμμα τζαζ από το «Μακεδονικό Κουαρτέτο Σαξοφώνων», αθλητικές δραστηριότητες και χορευτικό πρόγραμμα με Φλαμένγκο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί

Ανθοέκθεση στην Πυλαία

Σε μια πολύχρωμη όαση μετατρέπει, κάθε χρόνο, ο δήμος Πυλαίας, τη συμβολή των οδών Κύπρου και Σταγειρίτη. Δημιουργεί, εκεί, την ετήσια Ανθοκομική Έκθεση. Για δέκα μέρες (το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα) η περιοχή της οδού Κύπρου πλημμυρίζει από φυτά, λουλούδια και διακοσμητικά για τον κήπο και τη βεράντα, τα οποία θα μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά οι πολίτες.Δεκάδες ανθοπαραγωγοί από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν ποικιλίες σπάνιων φυτών και λουλουδιών, που ευωδιάζουν το άρωμα της άνοιξης, καθώς και πολλά είδη εξοχής, όπως γλάστρες, κεραμικά δοχεία, έπιπλα για τον κήπο και μοντέρνα αξεσουάρ για την κηπουρική. Τα εγκαίνια έγιναν κάτω από βροχή, όμως,όπως βλέπετε, κανείς δεν πτοήθηκε... Φωτογραφία και κείμενο από το photoreportage.gr. Η φωτογραφία είναι της Σίσσης Βασιλειάδου.