Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νικήθηκε ο Σταμάτης Καραμανλής


Αγωνιστής και νικητής, σε όλη του τη ζωή, ο αντιδήμαρχος Σταμάτης Καραμανλής, δεν κατάφερε, στον τελευταίο αγώνα της ζωής του, να στεφθεί και πάλι νικητής. Έφυγε, το βράδυ της Πέμπτης 18 Σεπτεμβρίου 2008, αφού έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο.
Η θλιβερή είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Συντετριμμένος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης (και συναθλητής του, στον Αετό) , Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, γνωστοποίησε το τραγικό νέο. Με δάκρυα στα μάτια, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Σωτ. Καπετανόπουλος, ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή. Αμέσως μετά, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διακόπηκε.
Ο Σταμάτης Καραμανλής
  • Γεννήθηκε στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής το 1946.
  • Αποφοίτησε από το 2ο Γυμνάσιο αρρένων Θεσσαλονίκης και είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής με ειδικότητα στον τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
  • Ήταν, επίσης, πτυχιούχος του τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης των ΤΕΙ και της Παιδαγωγικής Ακαδημίας ΣΕΛΕΤΕ.
  • Υπηρέτησε την θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός του Πυροβολικού.
  • Από το 1976 ήταν καθηγητής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  • Από το 1992 έως και το 1994 διετέλεσε Διευθυντής στο παράρτημα του Οργανισμού Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.
  • Ήταν παντρεμένος με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μαγδαληνή Χρυσοχοΐδου και είχε δύο γιους, το Δημήτρη, καθηγητή Φυσικής & Μαθηματικών και τον Άγγελο, πτυχιούχο καθηγητή Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ.
Στον πολιτικό χώρο υπηρέτησε ως
  • Ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ
  • Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος Μακεδονίας – Θράκης
  • Μέλος ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος ΕΚΟ Καθηγητών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης
  • Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΝΔ
  • Μέλος Επιτροπής νεότητας της ΝΔ.
  • Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Χαλκιδικής(πρώτος επιλαχών).
Στο συνδικαλιστικό χώρο, η παρουσία του από το 1974, ήταν συνεχής:

·Πρόεδρος ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Θεσσαλονίκης

·Μέλος της εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ

·Αιρετός εκπρόσωπος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Καθηγητών

·Πρόεδρος της Ένωσης Καθηγητών της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης

Σπουδαία δράση είχε και στον αθλητικό τομέα

·Πρώτος πανελληνιονίκης στα 4Χ100 με την ομάδα του ΑΕΤΟΥ Θεσσαλονίκης

·Μέλος της Εθνικής ομάδας στίβου

·Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής και μέλος δικαστικής ΣΕΓΑΣ

Στο δήμο Θεσσαλονίκης εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος συνεχώς, από το 1990

  • Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οδοποιίας, Αρχιτεκτονικού, Αθλητισμού-Νεολαίας και Παιδείας, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Αθλητικών Δραστηριοτήτων (ΔΕΑΔ) και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
  • Τελευταία υπηρετούσε το Δήμο Θεσσαλονίκης και τους πολίτες, από τη θέση του Αντιπροέδρου των Δημοτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης FM 100 & TV 100.
H επιμνημόσυνη δέηση για τον εκλιπόντα θα ψαλλεί στις 3 μετά το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, στα κοιμητήρια της Θέρμης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί