Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο... Μεγάλος Αδελφός για το καλό της Πολίχνης


Υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης των δημοτικών οχημάτων αποκτά ο δήμος Πολίχνης. Μέσω του Διαδικτύου, ο πολίτης, θα μπορεί να παίρνει χρήσιμες πληροφορίες, για τις συγκοινωνίες και υπηρεσίες του δήμου, ενώ ο ίδιος ο δήμος θα μπορεί να παρακολουθεί το στόλο των οχημάτων του (από λεωφορεία ως απορριμματοφόρα) και να τον διαθέτει καλύτερα από ότι σήμερα.
Όπως ανακοινώθηκε από το δήμο "μέσα από την εγκατάσταση του συστήματος G.I.S προκύπτει ένα ολοκληρωμένο Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών που καλύπτει όλο το Δήμο Πολίχνης και αποτελεί έργο υποδομής για τον εκσυγχρονισμό και την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου με άμεση συνέπεια την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα εργαλείο υποστήριξης κατά τη λήψη αποφάσεων για ζητήματα που αφορούν στο Δήμο, πλέον της διαχείρισης του στόλου οχημάτων".
Ο πολίτης, από το σύστημα αυτό, θα μπορεί να βλέπει διαδραστικούς χάρτες μέσω της Δημοτικής Πύλης (e-portal) όπου θα απεικονίζονται πολλαπλές πληροφορίες, όπως:
  • δίκτυο αστικών / δημοτικών συγκοινωνιών
  • στάσεις λεωφορείων
  • σημεία κάδων απορριμμάτων
  • σημεία όπου εκτελούνται έργα
  • σημεία ειδικού ενδιαφέροντος για τους δημότες αλλά και για τους επισκέπτες (μνημεία, πάρκα, χώροι άθλησης, πολιτιστικά κέντρα, πάρκιγκ κτλ.)
  • θα επιτρέπεται η αποτύπωση της θέσης των οχημάτων σε πραγματικό χρόνο, την απεικόνισή τους στο διαδίκτυο (στατιστικά για το μέσο χρόνο διαδρομής κτλ.)
Οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες θα μπορούν να υπολογίζουν και να διαχειρίζονται βέλτιστες διαδρομές δρομολογίων σε δημοτικές συγκοινωνίες, απορριμματοφόρα, διάφορα δημοτικά οχήματα και θα πετυχαίνουν:
  • εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος για το Δήμο αφού εντοπίζονται παραβατικές συμπεριφορές και παράνομες πράξεις (κλοπές οχημάτων)
  • εξαγωγή εμπεριστατωμένων συμπερασμάτων ως προς το κυκλοφοριακό στο Δήμο
  • βελτίωση της ακρίβειας στην εκτέλεση των δρομολογίων των οχημάτων
  • βελτίωση του προγραμματισμού και καλύτερη αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών
  • βελτίωση των διαδικασιών λήψης στατιστικών στοιχείων, επεξεργασίας των δεδομένων, οργάνωσης και αξιοποίησης αποτελεσμάτων
Το έργο εντάσσεται στο Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας, Άξονας 2, Μέτρο 2.4 και συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί