Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

52 οικόπεδα της Καρδίας παραχωρήθηκαν στην Ι.Μ. Βατοπεδίου

Μια... παλιά ιστορία(από το 2005) ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καθώς "κολλάει" στη γνωστή υπόθεση με την Ιερά Μοή Βατοπεδίου: Η παραχώρηση 52 οικοπέδων, της περιοχής Καρδίας, στο μοναστήρι.
Ο Δήμαρχος Μίκρας, Θεόδωρος Γκουστίλης, πήγε, το πρωί της Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου 2008, στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και ενημέρωσε τα μέλη του δ.σ.
Ο κ. Γκουστίλης υποστήριξε ότι μόλις έγινε γνωστή, στο δήμο, η παραχώρηση των οικοπέδων από το Ελληνικό Δημόσιο στο μοναστήρι, ενημέρωσε, από την πλευρά του, τους βουλευτές της Β Περιφέρειας και το νομάρχη Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, οι πρώτοι, έθεσαν το θέμα στη Βουλή, με την κατάθεση σχετικής ερώτησης. «Δυστυχώς», συμπλήρωσε ο ίδιος «δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα, καθώς δεν βρήκαμε από κανέναν συμπαράσταση στο αίτημά μας και τα οικόπεδα είχαν ήδη δοθεί σε ιδιώτες». Ωστόσο, επεσήμανε ο Δήμαρχος Μϊκρας «στην περίπτωση των τριών συμβολαίων που αφορούσαν 22 οικόπεδα σε Καρδία, Τρίλοφο και Άνω Σχολάρι και 629 στρέμματα στην περιοχή του Πλαγιαρίου, ενημερωθήκαμε έγκαιρα και με συντονισμένες ενέργειές μας πετύχαμε την ακύρωσή τους».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Μίκρας, από τα συνολικά 80 οικόπεδα του Νομού Θεσσαλονίκης που περιλαμβάνονταν στα συμβόλαια του 2005, τα οικόπεδα της Καρδίας είναι τα μοναδικά τα οποία αυτή τη στιγμή είναι στη διαδικασία της θεμελίωσης και δεν έχουν κτιστεί και πωληθεί σε ιδιώτες, όπως συνέβη στις υπόλοιπες περιοχές.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μανόλης Λαμτζίδης, σημείωσε ότι «αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας σκανδαλώδους συμπεριφοράς της Ελληνικής Πολιτείας σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου». Πρότεινε «να ανασταλούν άμεσα οι οικοδομικές εργασίες και να ελεγχθούν οι τίτλοι, βάσει των οποίων έγιναν οι μεταβιβάσεις» και «το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να προχωρήσει στην ανάκληση των υπουργικών αποφάσεων και να φροντίσει για το πώς θα αποζημιωθούν οι καλόπιστοι τρίτοι, ανεξάρτητα από το ποιος υπουργός ή υπουργοί ευθύνονται".
Ο κ. Λαμτζίδης υποστήριξε ότι «εάν το φαινόμενο ήταν περιορισμένο τοπικά και χρονικά, θα λέγαμε ότι πρόκεται για μία σκανδαλώδη συμπεριφορά, η οποία έχει περιορισμένη εμβέλεια, όμως στην περίπτωση αυτή διεκδικούνται εκτάσεις σε όλη την Ελλάδα».
Ο Δικηγορικός Σύλλογος θα παραστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μίκρας την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε